De Red Love appel geeft een extra kleurtje aan deze heerlijke muffin.

Benodigdheden kruimel topping:
  •  105 g bruine suiker
  •  50 g bloem
  •  2 g kaneel
  •  50 g KOUDE boter, in blokjes gesneden
Vermeng suiker, bloem en kaneel. Voeg de koude boter toe en gebruik een vork of gebak mixer om het mengsel tot kleine stukjes te verkruimelen. Zet dit in de koelkast.
Muffin beslag:
  •  150 g Redlove appel, enigszins klein gehakt (grootte van een vingernagel)
  •  230 ml karnemelk
  •  1 groot ei, licht geklopt
  •  8 g vanille extract
  •  150 g boter, gesmolten maar niet heet
  •  315 g bruine suiker
  •  340 g bloem
  •  5 g baking soda
  •  7 g Zout
  •  2 g kaneel
  •  Sap van een halve citroen
Bereiding:
1 Verwarm de oven voor op 175 graden.
2 Doe de appels in een kom, giet het citroensap erover uit en roer.
 Meng meel, bruine suiker, baking soda, zout en kaneel samen in een kom.
3 Vermeng In weer een andere kom ei, vanille en de gesmolten boter.
 Voeg ongeveer 1/3 van het meelmengsel toe aan het eimengsel en roer kort.
4 Voeg dan 1/2 van de karnemelk toe en roer opnieuw kort. Herhaal het proces met bloem en karnemelk en eindig met de bloem. Roer tot alles goed gemengd is. Voeg dan de gehakte appels toe en roer tot de appels vermengd zijn met de rest.
5 Bekleed 24 muffin cups van normale grootte met muffinvoering en vul ze voor ¾ vol. Bestrooi met topping. Bak tot de tandenstoker in het midden van de muffin naar buiten komt (ongeveer 20-25 minuten - begin na 17 minuten op gaarheid te controleren).
 Haal uit de muffinvorm en laat ze afkoelen.
Geweldige snack, of voor een snel ontbijt.
Recept: Lori Sepp @southerngirleats

Artikelen

17375
Citroenen cal 4
1x1 st
92140
Eieren verpakt m
Groengilde
1x6 st
923282
Bakpoeder
Leckers
1x4 st