Missie

BD-Totaal staat voor een gezondere, groene en duurzame wereld en daar werken wij elke dag aan samen met onze leveranciers en telers. Als sinds 1993 hebben wij een gecertificeerd 100% biologisch assortiment voor catering, kinderdagverblijven, horeca en zorg. Niet alleen duurzaamheid maar ook de minimale belasting van natuur, milieu en grondstoffen, en samenwerking met lokale ondernemers zijn voor ons vanzelfsprekend. Tegenwoordig willen uw gasten dat lekker eten, duurzaamheid, biologisch en diervriendelijkheid op één bord passen. BD-Totaal heeft het passende assortiment en de know how om uw keuken en de wensen van de consument bij elkaar te brengen. En daar wordt alles en iedereen groener van!
Vier vrouwen zittend in het gras gooien lachend een appel in de lucht

Goed voor de MENS

Weet wat je eet

Gezonde voeding is de basis voor een gezond leven. Wij hanteren hierbij de uitgangspunten van het Voedingscentrum, de Gezondheidsraad en de antroposofie in de communicatie naar onze afnemers en de keuze voor het assortiment.

Een gezond menu is rijk aan groente, fruit, peulvruchten, noten, vis en volkorenproducten. Het bevat voldoende magere melkproducten, en is arm aan rood- en bewerkt vlees, alcoholische en suikerhoudende dranken, zout en verzadigde vetzuren. (Gezondheidsraad: Richtlijnen Goede Voeding 2015; Voedingscentrum: Schijf van Vijf).

De antroposofie beschouwt de mens niet alleen als materie: daarom wordt de voeding niet alleen afgestemd op de fysiologische ontwikkeling, maar op de hele mens (Bron: Natuur Diëtisten Nederland). Een voedingsmiddel is meer dan de som der delen van de samenstellende voedingstoffen. Dat surplus is vitaliteit, levenskracht of voedingsenergie.

Goed voor het DIER

Ook voor dieren een goed leven

We vinden het allemaal belangrijk om respectvol met dieren om te gaan, zodat dierenleed en stress voorkomen worden. En dat dieren naar hun aard mogen leven. BD-Totaal levert alleen 100% biologisch (=diervriendelijk) vlees. Onze normen behoren tot de beste in Europa. Wij houden toch allemaal van dieren!

Een rode en zwarte kip op een hek in een tuin
Twee handen houden een kleine halve aardbol vast met daarop een boompje en een vlinder

Goed voor de AARDE

We hebben er maar een: dus voorzichtig!

Planten en dieren leven van wat op de aarde groeit. Voor biologische boeren is zorg voor vruchtbare aarde erg belangrijk. Want van die aarde willen wij gezonde vruchten plukken. Het klinkt allemaal zo logisch en dat is het ook als je een echt groene keuze maakt. BD-Totaal levert daarom uitsluitend duurzaam en 100% biologisch voedsel.

BOEREN EN TUINDERS

Mensen die ons voedsel verzorgen, daar zorg je voor

Zoals voor ons allemaal geldt: ‘je moet er wel van kunnen leven’. Dus krijgen de boeren van ons een eerlijke prijs voor hun mooie producten. Kunnen ze zelf ook gezond leven en duurzaam blijven investeren in hun bedrijf. Fair toch?

Door vooral te kiezen voor biologisch dynamische boeren en tuinders weten wij dat zij zorgen voor vitale voeding, biodiversiteit, levende bodem, dierenwelzijn, en de landbouw van de toekomst.

Dat is toch een hele geruststelling.

Een groep van ongeveer 20 boeren en hun producten in veilingkratten. Bron: aardpeer

Bron: Aardpeer

Diverse groenten en fruit in een mand op een houten tafel

BIODIVERSITEIT OP JE BORD

Als je wilt blijven genieten van onze natuur

We willen allemaal graag blijven genieten van een rijk gevarieerde natuur. Biodiversiteit houdt de kracht en veelzijdigheid van de natuur in stand. En dat is in het belang van ons en de generaties na ons. Biologische producten zorgen voor de instandhouding van biodiversiteit.

DUURZAAMHEID

We zetten een eerste stap met elektrisch en hybride vervoer

Alles wat wij bij BD-Totaal doen is erop gericht dat wij en onze kinderen in een mooie wereld kunnen blijven leven. Groene stroom, elektrisch vervoer, energiereducties en kringloop van water en afvalstromen zijn een paar van onze eigen duurzame topics.

Elektrische bestelauto met het logo van BD-Totaal en een kok en de opdruk 'Specialist voor groene foodprofessionals!'

100% elektrisch 0% emissie

Logo Ambassadeur Duurzaam ondernemen IMPACT Houten, logo KH Ondernemend Houten, logo Demeter, logo United Economy

SAMENWERKING

Alleen ga je snel maar samen kom je verder

We zijn daarom aangesloten bij ondernemersclub IKH en duurzaamheidsorganisatie Impact Houten om de samenwerking met Houtense ondernemers te verstevigen. Door deelname in het bestuur van Stichting Demeter geven we vorm aan de ontwikkeling van de biologisch dynamische landbouw.

Om de lokale economie een booster te geven zijn we aangesloten bij United Economy. Dankzij deze munt gaat de koopkracht in de vorm van lokale euro’s lokaal rond voordat ze als gewone euro’s buiten de gemeenschap worden uitgegeven.

STREEKPRODUCTEN

Er zijn zoveel lokale bedrijven met prachtige producten

Naast biologisch kijken we ook naar de ecologische voetafdruk. Hoe kleinschaliger, schoner of regionaler, hoe liever het ons is. Binnenlands geproduceerd heeft altijd onze voorkeur!

Collage van vier foto's met lokale producenten

CERTIFICATEN

Altijd je afvragen of het oké is

Mooi gezegd over biologisch enzo, maar waar is de zekerheid over dit alles? Alle certificaten die we hebben, bijvoorbeeld Demeter, BIO EU-verordening, en geldende hygiene codes, zijn openbaar want geheimen hebben we niet. Ons devies ‘keep it clear’.

Download onze certificaten

( Klik op logo om te downloaden )