Het is herfst! Dan denken we natuurlijk aan paddenstoelen. En niet alleen in het bos, maar ook op je bord met deze heerlijke pittige paddenstoelensoep.

Bio boodschappenlijst

Voorgerecht voor 2 personen, bereidingstijd 15 min, vegetarisch

  • 1 sjalot
  • 1 rode of groene peper
  • 100 gram oesterzwammen
  • 100 gram (kastanje)champignons
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 1 eetlepel margarine
  • 8 blaadjes basilicum

Kookgerei

  • Staafmixer of keukenmachine

Bereiding

Stap 1: Pel de sjalot en snijd hem klein.

Stap 2: Maak het pepertje schoon, verwijder de pitjes en snijd het fijn.

Stap 3: Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de oesterzwammen in repen en de champignons in plakjes.

Stap 4: Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in de keukenmachine.

Stap 5: Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot glazig.

Stap 6: Bak de paddenstoelen en het pepertje kort mee.

Stap 7: Voeg de gepureerde tomaten en 100 ml water toe en kook de soep een paar minuten.

Stap 8: Was de basilicum en strooi de basilicum over de soep.

Tip: Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. 


Recept van het Voedingscentrum

Artikelen

17273
Uien sjalot
Per 250 gr
1x250 gr
17012
Champignons kastanje verpakt
Odin
1x250 gr
17016
Oesterzwammen verpakt
Odin
1x150 gr
92856
Tomatenstukjes blik
Bio-idea
1x400 gr
172125
Pepers rood 100 gram
Per 100 gr
1x100 gr