Eierstich is een echte Duitse specialiteit. Samen met de zelfgemaakte bouillon heb je een eenvoudig maar onwijs feestelijk gerecht op tafel staan.

Ingrediënten voor 1 persoon
  • 1 ei
  • 50 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat
  • margarine
  • 50 gram (winter)wortel
  • 50 gram knolselderij
  • 50 gram prei
  • ½ teentje knoflook
  • ½ ui
  • 300 ml water
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • verse kruiden zoals peterselie, dille en bieslook
  • rode peperkorrels

Bereiding
  1. Roer het ei los met een vork en voeg de melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat.
  2. Vet een hittebestendige schaal of bak in met margarine en doe het eimengsel erin. Sluit af met een deksel of vershoudfolie.
  3. Zet de schaal met het eimengsel in een pan en giet er zoveel water bij totdat het gedeelte met het eimengsel onder water staat. Let op dat er geen water bij het eimengsel komt.
  4. Breng het water tegen de kook aan en laat het eimengsel in 45 minuten zacht garen in het hete, niet kokende waterbad. Bereid in de tussentijd de bouillon.
  5. Maak de groente schoon en snijd klein.
  6. Breng samen met het water en het bouillontablet aan de kook. Laat de bouillon met de deksel op de pan 30 minuten op zacht vuur koken.
  7. Zeef de bouillon en doe deze terug in de pan. De groente kun je bewaren om te verwerken in een frittata of pastasaus.
  8. Hak de kruiden fijn en voeg samen met de rode peperkorrels toe aan de bouillon.
  9. Stort de eierstich op een snijplank en snijd in blokjes, reepjes of steek vormpjes uit.
  10. Voeg de eierstich toe aan de bouillon en serveer.
 

Artikelen

17141
Wortelen gewassen grof
1x1 kg
17166
Knolselderij 500-1500 gr
1x1 st
17271
Uien geel (klein)
Per 500 gr
1x500 gr
536961
Bouillonpoeder navul z.gist
Rapunzel
6x500 gr
578313
Nootmuskaat gemalen
Blauwe Huis
5x20 gr