Een simpel recept, maar door de combinatie van kardemom, sinaasappel en vanille een verrassing voor de smaakpapillen en een keer wat anders! Voor dit toetje vind je altijd nog een gaatje.

Ingrediënten 10 personen
  • 5 appels
  • 1 sinaasappel
  • 150 gram amandelen
  • 5 eetlepels ahornsiroop of honing
  • 2½ theelepel gemalen kardemom
  • 500 gram hüttenkäse
  • 50 gram vanillesuiker

Materialen
Keukenmachine of staafmixer


Bereiding
  1. Was de appels en halveer ze. Haal met een scherp mes voorzichtig het klokhuis eruit zonder de appelhelften klein te snijden.
  2. Was de sinaasappel en rasp er wat schil van af.
  3. Hak de amandelen en de ahornsiroop in een keukenmachine of met een staafmixer klein. Breng op smaak met wat sinaasappelschil en kardemom.
  4. Doe de amandelvulling in de uitgeholde appelhelften en bak deze bij 175 graden 15-20 minuten in de oven totdat de appels zacht zijn.
  5. Pureer ondertussen de hüttenkäse met de vanillesuiker met de keukenmachine of staafmixer tot een crème.
  6. Garneer de warme appels met extra sinaasappelschil en serveer met de vanillecrème.

Bron: Voedingscentrum
 

Artikelen

17368
Appel Natyra 75+
1x1 st
17381
Sinaasappel cal 7-8
Pers/Hand
1x1 st
578612
Cardamom gemalen (Kardemom)
Bedeco
1x500 gr
55092
Bloemenhon.knijpfles
de Traay
6x375 gr