Start u kerstdiner met deze heerlijke soep als voorgerecht. Pompoen is deze maand (december) een seizoensproduct.
Dus u maakt een duurzame start met deze keuze. Eet smakelijk!
 
Bio boodschappenlijst:

Voorgerecht, 4 personen, 30+ minuten, vegetarisch  

• 4 tomaten
• 1 ui
• 1 heel bolletje knoflook
• 400 gram pompoenblokjes
• 2 eetlepels olijfolie
• tijm, gedroogde basilicum
• zwarte peper
• 1 groentebouillontablet met minder zout
• blaadjes basilicum

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
2. Was de tomaten. Pel de ui.
3. Snijd de ui en tomaten in parten.
4. Snijd van het bolletjes knoflook de bovenkant af.
5. Schep de tomaten, de ui, de pompoenblokjes en de ongepelde knoflook in een ovenschaal.
6. Meng de olie en kruiden erdoor. 
7. Rooster 25-30 minuten in het midden van de oven. 
8. Pers de knoflook uit het velletje.
9. Doe de inhoud van de ovenschaal in een grote soeppan. 
10. Voeg 800 ml water met de bouillontablet toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.
11. Was de basilicum.
12. Pureer met een staafmixer de soep tot een glad mengsel.  
13. Verdeel de soep over kommen en garneer met basilicumblaadjes.

Artikelen

17264
Tomaten tros
1x1 tros
17217
Pompoen oranje ~1 kg
Per stuk
1x1 st
92461
Olijfolie mild bakkwaliteit
LandGoed
1x1 ltr
934537
Peper zwart heel
Blauwe Huis
1x30 gr
924491
Bouillonblokjes z.gist
Rapunzel
1x8 st