Granola
Met deze granola start je de dag gezond. Je maakt met dit recept een voorraad voor 15 ontbijtjes. Dankzij de grootverpakkingen van het merk Bedeco
een betaalbare granola die u zelf kunt maken
Lekker voor door je yoghurt, kwark of plantaardige yoghurt!

Ontbijt, voor 15 personen, bereidingstijd 30+ minuten

Bio bestellijst

  •  75 gram hazelnoten
  • 250 gram havermout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 75 gram lijnzaad
  • 50 gram agavesiroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille aroma
  • Snufje zout

Bereiding
1.    Warm de oven voor op 180 °C.
2.    Hak de hazelnoten grof.
3.    Meng de havermout, de hazelnoten en zonnebloempitten door elkaar samen met de olie, de agavesiroop en het vanillearoma. Gebruik een snufje zout. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bakplaat van de oven. 
4.    Rooster het mengsel in het midden van de hete oven in ca. 15 minuten licht. Schep het mengsel halverwege de tijd een keer om.
5.    Laat het afkoelen.
6.    Meng het lijnzaad en wat kaneel erdoor.
7.    Bewaar de granola in een goed afsluitbare pot.

Menusuggestie
Lekker met vers fruit en/of zuidvruchten.

 

Artikelen

51246
Havervlokken grof
Bedeco
1x3,5 kg

Het verschil met de ...

926318
Agavesiroop knijpfles
de Traay
1x350 gr
579035
Kaneelpoeder Cassia
Bedeco
1x500 gr
53030
Hazelnoten 5 kg
Bedeco
1x5 kg
52561
Zonnebloempitten
Bedeco
1x5 kg
52515
Lijnzaad bruin
Bedeco
1x5 kg