Er was eens.....biologisch bier!
Er was eens, in een land van glooiende akkers en kabbelende beekjes, een biologische boer die zijn land met zorg bewerkte. Op zijn velden groeide graan en hop — de belangrijkste ingrediënten voor bier. De hopplanten groeiden snel en kronkelden langs metalen draden omhoog, tot wel acht meter hoog. Maar die groeikracht maakte ze ook kwetsbaar voor ziekten en plagen.
Er was eens, in een land van glooiende akkers en kabbelende beekjes, een biologische boer die zijn land met zorg bewerkte. Op zijn velden groeide graan en hop — de belangrijkste ingrediënten voor bier. De hopplanten groeiden snel en kronkelden langs metalen draden omhoog, tot wel acht meter hoog. Maar die groeikracht maakte ze ook kwetsbaar voor ziekten en plagen.
De boer gebruikte geen chemische middelen. In plaats daarvan werkte hij met de natuur samen. Hij plantte bloemen die nuttige insecten aantrokken en gebruikte melkwei uit de kaasproductie om de rode spint te bestrijden, want die hield niet van zure vloeistof. Zo bleef zijn teelt sterk en gezond, zonder dat de natuur eronder leed.
En wanneer de zon haar laatste stralen over het veld streek, kwam de biologische brouwer. Een ambachtsman met een hart dat klopte op het ritme van gist en graan, met zijn eigen unieke recept voor bier. Geen kunstmatige kunstgrepen gebruikte hij – om de kleur en de geur te verbeteren, het schuim te verstevigen, geen houdbaarheidsmiddelen of versnellers van het gistingsproces. Enkel vakmanschap, geduld en de kracht van natuurlijke ingrediënten.
En zo ontstond een bijzonder bier. Een bier waarin je het graan van het veld, de zorg van de boer en het ambacht van de brouwer kon proeven. Een echt biologisch biertje — eerlijk, puur en met de smaak van vakmanschap. En wie goed proeft, hoort nog altijd in de verte het zachte gefluister van de hopbellen, hoog boven de aarde, die vertellen van een wereld waar eerlijke handen en een levende bodem samen magie brouwen.
De realiteit van bevlogen telers en brouwers
Het verhaal van biologisch bier is zeker geen sprookje, maar de realiteit van bevlogen telers en brouwers die elke dag hun ambacht inzetten om puur en eerlijk bier te maken. Hun toewijding proef je in elk glas. Veel van deze bijzondere bieren vind je in ons assortiment — elk met een eigen karakter en een écht verhaal om met jouw gasten te delen.
Bijzonder bier van eigen bodem: Sancti Adalberti
Neem het verhaal van Sancti Adalberti – een verhaal van het enige Nederlandse Benedictijner adbijbier, gebrouwen met het water uit de bron op de Adalbertusakker in Egmond-Binnen, waarvan de wonderverhalen vertellen over de genezende werking. Als dat geen goed verhaal is?!
Bijzonder bier van eigen bodem: VandeStreek bieren
Of neem het verhaal van VandeStreek bieren. Wat begon als een hobby in een flat in Utrecht, groeide uit tot een van de grootste onafhankelijke brouwerijen van Nederland. De broers Sander en Ronald van de Streek begonnen in 2010 met brouwen in Kanaleneiland, en hun passie liep al snel uit de hand. En omdat de Utrechtse brouwers erin geloven dat lekker gebrouwen bier hand in hand kan gaan met goed zijn voor de planeet, zijn hun klassiekers 100% biologisch gebrouwen.
Artikelen
562721
Bier Pilsener
vandeStreek
24x330 ml
562722
Bier Broeders Blond
vandeStreek
24x330 ml
562723
Bier Witzige Weizen
vandeStreek
24x330 ml
562724
Bier Turf 'n Surf Tripel
vandeStreek
24x330 ml
56241
Bier Pastorale (Barley wine)
Sancti Adalbert
12x330 ml
56242
Bier Tripel
Sancti Adalbert
12x330 ml
56243
Bier blond
Sancti Adalbert
12x330 ml
56244
Bier Lentebock
Sancti Adalbert
12x330 ml
562691
Bierglas 25cl Sancti Adalberti
Sancti Adalbert
6x25 cl
56245
Bier Abdijbock
Sancti Adalbert
12x330 ml
93175
Bier Abdijbock
Sancti Adalbert
1x330 ml
562692
Bierglas 12cl Sancti Adalberti
Sancti Adalbert
6x15 cl
931751
Bier Pastorale (Barley wine)
Sancti Adalbert
1x330 ml
931752
Bier Tripel
Sancti Adalbert
1x330 ml
931753
Bier Blond
Sancti Adalbert
1x330 ml
931754
Bier Lentebock
Sancti Adalbert
1x330 ml

Uit een ei komt net ...