KEEK is een bakkerij, winkel en lunchroom ineen en heeft drie vestigingen in hartje Utrecht. Iedere vestiging heeft net weer zijn eigen karakter, maar je kunt overal terecht voor eerlijke koffie en huisgemaakte taart, knapperig gebakken brood of een smaakvolle lunch. ‘To stay & to go’, zoals ze zelf zeggen. Maria opende in 2008 al de deuren van haar eerste KEEK-vestiging aan de Twijnstraat in Utrecht. De ambitie was om een vriendelijke plek te creëren waar er zoveel mogelijk zelf werd gemaakt met biologische ingrediënten. Deze ambitie is nooit verdwenen en ambacht, duurzaamheid en gastvrijheid staan nog altijd centraal bij KEEK. 

KEEK gelooft in biologisch 
Inmiddels heeft KEEK een eigen professionele stadsbakkerij aan de Springweg. Hier worden alle broden, croissants, scones en taarten zelf gebakken. Allemaal 100% biologisch gecertificeerd. Want, zoals Maria op haar website vermeld, met biologische ingrediënten betekent geen pesticiden in de natuur en meer leefruimte voor insecten, wilde planten en dieren. En de dromen van Maria blijven zich ontwikkelen, want  ze is inmiddels een opleiding voor biologische tuinbouw begonnen om nog meer de diepte in te duiken op het gebied van goede voeding en om misschien in de toekomst eigen bio groenten en fruit te kunnen verbouwen. 

‘BD-Totaal past op onze voorraad’ 
De ingrediënten voor haar ambachtelijke bio producten neemt Maria af bij BD-Totaal. Maria: ‘BD-Totaal heeft een heel uitgebreid assortiment biologische producten, waardoor zij al jaren vaste leverancier voor onze bakkerij zijn. Een keer per week worden de bulkproducten, zoals diverse soorten meel, boter en suiker geleverd. En drie keer per week worden de versproducten elektrisch bezorgd bij ons. KEEK is een van de weinigen met een bakkerij in de binnenstad van Utrecht en onze opslagruimte is heel beperkt. Voor ons is het dus ideaal om bij BD-Totaal onze voorraad te hebben staan.’ 

Ruime keuze voor alle doelgroepen 
Maria: ‘Kruiden, noten, zaden, zuidvruchten, zoetmiddelen, maar ook de melen; BD-Totaal levert een groot deel van onze bakkerij producten. Naast de standaard melen, heeft BD-Totaal ook speciale melen zoals kikkererwtenmeel in haar assortiment. Deze gebruiken we voor onze glutenvrije brownies. Maismeel gebruiken we voor onze glutenvrije blondies. Ook heeft BD-Totaal bijvoorbeeld een vegan margarine (Megarine) in het assortiment. Deze margarine zorgt ervoor dat onze vegan cake een mooie structuur houdt en dat de appeltaart een lekkere korst met een bite heeft. 

Maria: ‘Wat ik fijn vind aan de samenwerking met BD-Totaal is hun pro-actieve houding en het persoonlijke contact. Zo belden ze laatst over een specifiek zout met minder jodium waar andere bakkers ook graag mee werken. Of wij ook interesse hadden? Ook waren wij op zoek naar grote blokken roomboter. Deze heeft BD-Totaal toen opgenomen en zit inmiddels standaard in hun assortiment.