De blaadjes worden oranje en rood en beginnen te vallen, de dagen worden korter, maar het zonnetje schijnt nog steeds volop. Perfect weer voor een goed glas bokbier op een terras (met je jas aan!). Geen oktober, maar (b)oktober! 
 
Wij hebben een paar heerlijke bokbiertjes in ons assortiment die perfect passen op jouw terras. Heb je ze al geprobeerd? 
 
IJsbock, gebrouwen door de Limburgse brouwerij Gulpener, is een ongefilterd bokbier van tarwe en gerst en dezelfde gist als Weizen. Het bier wordt gevriesdestilleerd. Dit is een brouwtechniek waarbij het brouwsel wordt gekoeld tot -20 graden Celcius. Een deel van het water bevriest, wat zorgt voor een smaakconcentratie vol banaan, kruidnagel, chocolade, karamel en koffie. Dit is echt een biertje om even voor te gaan zitten. Alcoholpercentage: 10,3%. 
 
Sancti Adalberti Pastorale 
De Pastorale van de Egmondse brouwerij is een barley wine; een stevig biertje met alcholpercentage dat in de buurt komt van wijn, waardoor je het biertje lang kunt bewaren. Zonde vinden wij; wij drinken de Pastorale liever meteen op. De rijke geur heeft zowel fruitige als kruidige kenmerken. De volle moutige caramelsmaak met een frisse toets van lindebloesem maakt van Pastorale een hartverwarmend bier. Alcoholpercentage: 8,1%. 
 
De familiebrouwerij Budels uit het gelijknamige Budel brouwde voor de koudere maanden een volmout gebrouwen biologische tripel. En de naam zegt het al: dit is een krachtig bier van hoge gisting met een diep goudgele kleur en een robuuste stevige afdronk. Alcoholpercentage: 8,5%. 

 Wij kunnen niet kiezen welk herfstbiertje we nu het lekkerst vinden. Welke is jouw favoriet deze herfst? 

Artikelen

562481
IJsbock 10,3%
Gulpener
1x300 ml
56241
Bier Pastorale (Barley wine)
Sancti Adalbert
12x330 ml
562645
Bier Zware Dobber 8,5%
Budels
24x300 ml

Een volmout gebrouwe...