Voor haar 100% biologische zuivelassortiment werkt BD-Totaal samen met Weerribben Zuivel uit het Overijsselse Nederland. Aan de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden ligt de zuivelboerderij van Klaas de Lange. De biologisch gehouden koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten in een rijke weide vol bloemen en kruiden. 
De houdbaarheid van deze zuivelproducten is misschien wat korter dan andere zuivelmerken. Dat komt omdat Weerribben Zuivel de melk op een lage temperatuur pasteuriseert, net boven de waren wettelijke norm. Hierdoor blijft de natuurlijke smaak van de melk zo goed mogelijk behouden. Wanneer je ‘hoog-pasteurisatie’ toepast, krijgt de melk namelijk meer een kooksmaak. 
Bovendien filtert Weerribben Zuivel de melk niet op bacteriën uit de melk te halen. Bij het filteren worden namelijk ook waardevolle eiwitten uit de melk gehaald. Door dit niet te doen, behoudt de melk de natuurlijke voedingswaarde en daarmee blijft de opschuimkwaliteit van de melk zo hoog mogelijk. Perfect dus voor de mooiste biologische cappuccino’s! 
 
Omdat wij ook begrijpen dat een korte houdbaarheid soms heel lastig is voor je, hebben wij in overleg met Weerribben Zuivel de houdbaarheid weten te verhogen. En nee, dat doen ze niet door hun productieproces aan te passen! We hebben vooral samen nog betere afspraken weten te maken over de levering. Hierdoor staat de melk zo kort mogelijk bij ons op voorraad en blijft er zoveel mogelijk tijd om deze te gebruiken voor de heerlijkste bio cappuccino’s voor jouw gasten.