Op weg naar m’n vakantieadres, als ik (Marijke) dan toch door Limburg rijd, moet ik uiteraard even snel bij de biologische tuinderij De Waog langs gaan. Waar we sinds vorig jaar direct de groenten van af nemen. 

Biologische tuinderij De Waog, gelegen in het mooie Limburg. Opgericht in 1976 en al sinds 1981 biologisch gecertificeerd. 
Een mooi (en gezellig) familiebedrijf wat nog steeds groeit en innovatief is. 

Door een communicatiefoutje was Joep er niet van op de hoogte dat ik langs zou komen, toch werd er tijd voor me vrij gemaakt. Met een lekkere kop koffie, in gesprek met Joep blijkt al gauw dat ik terecht ben gekomen in een leuk en gezellig bedrijf. Samen met ouders, zusje en een 20-tal personeelsleden worden er op zo’n 60ha de mooiste groenten geteeld. 

Halverwege het gesprek schuift vader aan, mooi om te zien en horen dat vader en zoon beide met dezelfde passie spreken over hun werk. Verhalen over vroeger, geslaagde en minder geslaagde projecten, innovatieve ideeën worden met veel enthousiasme gedeeld. Graag had ik nog veel langer naar alle verhalen willen luisteren maar na anderhalf uur moest ik helaas weer verder rijden. 

Op zoek naar de lekkerste groenten uit Limburg? Neem dan snel hier een kijkje!