BD-Totaal tekende Convenant ‘Samen eten we provincie Utrecht mooier’. 

Samen met provincie Utrecht en 16 organisaties sloot BD-Totaal de samenwerkingsovereenkomst ‘Samen eten we provincie Utrecht mooier’. Dit convenant bevordert het gebruik van meer lokaal voedsel in bedrijfsrestaurants. Door meer in te kopen in de korte keten, maken we de weg tussen degene die het eten produceert naar degene die het eet, zo kort mogelijk. 

Peter Lamet zette namens onze organisatie de handtekening. Onze biologische branche is er al jaren klaar voor om hier mede vorm aan te geven. Wij kunnen niet wachten!!

Gedeputeerde Mirjam Sterk onderstreepte in haar speech het belang van deze samenwerking: 
‘Hoe mooi zou het zijn als meer mensen niet alleen thuis, maar ook op hun werk of in het ziekenhuis lokaal en duurzaam kunnen eten? Dat gaat om duizenden maaltijden, iedere dag opnieuw. Als op al die plekken uit de korte keten wordt gegeten, slaan we met elkaar een grote slag. Met dit convenant zoeken we naar manieren om in de bedrijfsrestaurants voedsel van Utrechtse origine op de kaart te krijgen en zetten we gezamenlijk stappen richting de gewenste landbouw- en voedseltransitie in de provincie. Gezond, vers en duurzaam: goed voor de mensen, goed voor de boeren en dus goed voor de provincie. Wij zijn verheugd met de enthousiaste deelname van zoveel partijen. Zo eten we samen provincie Utrecht mooier!’ 

Een van de eerste initiatieven is van het ‘Broodje Utrecht’. Een broodje bedacht door enkele van de deelnemers en gemaakt van Nederlands graan, belegd met Bloemweiden Brie uit Montfoort, afgewerkt met rucola, walnoten en een chutney uit de regio. Dit heerlijke broodje is straks verkrijgbaar in verschillende bedrijfsrestaurants.

Naast BD-Totaal is de samenwerkingsovereenkomst mede ondertekend door: Compass Group, Coöperatie Oregional, Coöperatieve Producenten Groene Hart B.A., Cultuur- en Congrescentrum Antropia, De Lokalist B.V., Healthy Fridge, Koninklijke Jaarbeurs, Local2Local B.V., MVO Nederland, NS, Sint Antonius ziekenhuis, Triodos Bank N.V., Udea B.V., Vermaat Groep, Wereld Natuur Fonds en provincie Utrecht als de initiatiefnemer.