Er zijn drie soorten citrusvruchten nieuw in het assortiment nl. de finger limoen (links), de yuzu citroen (midden) en de kaffir limoen (rechts), elk met een eigen karakteristieke smaak.

Maar wat is het verschil met de citroen en waar gebruik je deze citrusvruchten voor?

Hoewel limoenen en citroenen beide tot de citrusfamilie behoren, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen hen. Het eerste verschil is hun uiterlijk. Limoenen zijn kleiner dan citroenen. Ze hebben een helder groene schil en hun vlees is meestal lichtgroen van kleur. Citroenen daarentegen zijn groter en hebben een felgele schil. Hun vlees is ook geel en vaak sappiger dan dat van limoenen.

Limoenen hebben hun weg gevonden naar de keukens van veel verschillende culturen, waaronder de Indiase, Mexicaanse en Braziliaanse keuken. Ze worden gebruikt in salades, salsa’s, marinades en desserts, en voegen een unieke citrusachtige smaak toe aan gerechten van over de hele wereld.

Een ander opvallend verschil is de smaak. Limoenen hebben een scherpere, meer zure smaak dan citroenen. Hun sappige, verfrissende smaak voegt een pittige toets toe aan gerechten en drankjes. Citroenen hebben daarentegen een iets mildere dan meer zure smaak. Ze zijn vaak zoeter dan limoenen en worden gebruikt om een aangename frisheid aan gerechten toe te voegen.

Zowel limoenen als citroenen worden veel gebruikt in de keuken. Ze worden vaak gebruikt in zoete en hartige gerechten vanwege hun frisse smaak. Limoenen worden vaak gebruikt in Aziatische en Latijns-Amerikaanse gerechten, zoals Thaise curry’s, Mexicaanse salsa’s en Braziliaanse limoentaart. Citroenen zijn meer algemeen bekend voor het maken van limonade, het op smaak brengen van visgerechten en het toevoegen van een vleugje zuurheid aan desserts zoals citroen meringue taart.