Al bijna 100 jaar zorgen biodynamisch werkende boeren en verwerkers voor een ruim assortiment hoogwaardige voedingsmiddelen. 
Naast de zorg voor voedingsmiddelen vol levenskracht besteden de boeren en verwerkers ook zorg aan de bedrijfsomgeving. Er is grote aandacht voor het milieu, natuurontwikkeling, dierenwelzijn en de sociale en economische vernieuwingen op en rond een bedrijf. Hierdoor zijn biodynamisch werkende bedrijven vaak voorloper bij nieuwe initiatieven zoals landbouw en zorg. Zij realiseren levendige contacten met de consument door boerderijwinkels, webshops of klantenkringen.

Hun producten herken je aan het Demeter-keurmerk. Hiermee ben je verzekerd van een kwaliteitsproduct afkomstig uit de biodynamische landbouw.

Wat betekent dit concreet?
De BD-landbouw is steeds in beweging. Dat vind je terug op ieder afzonderlijk Demeter-bedrijf en dat vind je ook terug in het ontwikkelen van de Demeter-voorwaarden. Een Demeter-certificaat garandeert dat een boer of tuinder verder gaat dan de Europese wetgeving voor biologische landbouw (in Nederland bekend door het EKO-keurmerk en of het EU-logo voor biologische landbouw). Naast de harde controleerbare NORMEN maakt elke boer individuele keuzes op basis van de principes en meer algemene RICHTLIJNEN. Zo maakt elke boer zijn eigen bedrijfsidentiteit zichtbaar, zeg maar het speciale karakter van elke, unieke boerderij. Instrumenten voor deze ontwikkeling zijn een jaarlijkse zelfaudit, verplicht voor elke Demeter-boer, en een vrijwillig gesprek hierover met twee collega’s. Dit noemen wij de Collegiale Toetsing.