Nieuw in ons assortiment: Sojade sojayoghurt naturel.

Wat is sojayoghurt?
Sojayoghurt is een plantaardige yoghurt gemaakt op basis van sojamelk. Sojamelk – of eigenlijk sojadrink, want het is geen echte melk – wordt gemaakt van sojabonen.
Er wordt dus geen dierlijke melk verwerkt in sojayoghurt. Hierdoor is het geschikt voor veganisten, mensen die lactose-intolerant zijn of mensen die om een andere reden geen dierlijke zuivel willen of kunnen eten.

Hoe wordt sojayoghurt gemaakt?
Sojayoghurt wordt gemaakt van sojamelk. Sojayoghurt is een gefermenteerd product, net als yoghurt die van koemelk wordt gemaakt. Aan de sojamelk worden de melkzuurbacteriën Lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilus toegevoegd. Deze bacteriën zetten suikers om in melkzuur. Hierdoor krijgt de sojamelk een lichtzure yoghurtsmaak en een dikkere en gladde textuur.

Hoe smaakt het?
Een goede sojayoghurt is lekker romig. Niet te zoet maar ook niet overdreven zuur. Het is een veelzijdig en voedzaam product waarmee je alle kanten op kunt.
Wij raden een naturel sojayoghurt aan zonder toevoegingen. Die bevatten veel minder suikers en ook minder calorieën. Een ongezoete naturel sojayoghurt is de meest pure vorm waaraan je zelf allerlei lekkere dingen kunt toevoegen.

Ook fijn: sojayoghurt is duurzaam
Uit onderzoek blijkt dat het produceren van een glas koemelk ongeveer drie keer zoveel CO2-uitstoot oplevert als de productie van een glas sojamelk. Sojamelk is de basis van sojayoghurt, dus dat is een prima begin!

Daarnaast komt volgens stichting Natuur en Milieu sojayoghurt vergeleken met andere yoghurtsoorten als beste uit de bus als het gaat om impact op het milieu en dierenwelzijn. Dit komt doordat er geen boskap voor de teelt heeft plaatsgevonden voor soja die door mensen wordt geconsumeerd.

Steeds vaker willen mensen ook in hun voeding rekening houden met mens, dier en milieu. Dit is duurzaam eten. Yoghurt gemaakt van soja is dan een goede optie