Ken je de schoonmaakproducten van Greenhub al? Greenhub schoonmaakproducten bestaan uit ruwe grondstoffen die sinds de oudheid nagenoeg onveranderd zijn gebleven. Basale producten die de meeste flessen in je keukenkastje overbodig maken. Ze zijn namelijk multifunctioneel. Bovendien zijn ze verantwoord ontgonnen of biologisch verbouwd. Veilig voor het milieu dus!

Groene zeep: plantaardige groene zeep (of zachte zeep), gemaakt van lijnzaadolie en zonnebloemolie (van Europese teelt), water, wat zout en caramel. Groene zeep is een universele allesreiniger die schoonmaakt, voedt en zorgt voor glans van o.a. tegels, vloeren, glazuurwerk, toiletten en kunststof oppervlakken. Voorwerpen van koper, messing, zilver, enz. kan je voor algemeen onderhoud zo’n 10 minuten onderdompelen in een badje van warm water en groene zeep, daarna afdrogen (niet uitspoelen). Door rozenstruiken, bloemen, kamerplanten te besproeien met warm water met groene zeep bestrijd je bladluizen en andere ongewenste kleine insecten. Toepassingen te over!

Kristalsoda: in water oplosbaar poeder dat alleen krijt en zout bevat. 3x geconcentreerder en krachtiger dan conventionele huishoudsoda’s. Het is geschikt voor de zwaardere schoonmaaklussen.  Het verwijdert vlekken op glas- en vaatwerk, sanitair en marmer. Zwaar bevuilde afzuigkappen, vuilnisbakken, ovendeuren, koelkasten, enz krijgen er hun glans mee terug. Je kan het ook gebruiken om afvoeren te ontstoppen, als verf- en lijmoplosser, tegel- en terrasreiniger en het geeft houten tuinmeubelen hun originele kleur terug. Niet gebruiken op aluminium, eiken­ en kastanjehout.

Plantaardige spons: 100% natuurlijke spons van cellulose met een hoog absorptievermogen. Volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar en geschikt voor de zwaardere klussen. Om de spons weer soepel te maken kun je hem een tijdje in water leggen. De spons een lange levensduur.

Natuurzeem: gemaakt van 100% Nieuw-Zeelands schapenvel, dierenleedvrij verkregen en volledig biologisch afbreekbaar. De zeem is absorberend, droogt zonder strepen en heeft een lange levensduur.

Voor meer tips en doseringen zie het receptenboekje van Greenhub.