Echt brood vraagt om echt meel. En dat is wat De Commandeursmolen levert. Deze molen waarvan de geschiedenis terug gaat tot in de Middeleeuwen wordt vandaag de dag gerund door molenaarsfamilie Schyns. In deze molen wordt er op ambachtelijke en vakkundige wijze op stenen gemalen. Het malen gebeurt in een beheerst tempo en met de juiste koeling. De temperatuur van het meel wordt niet hoger dan 40 graden. Dat is belangrijk, omdat de kwaliteit van het product bij hogere temperaturen afneemt. Smaak en aroma blijven daardoor behouden. Ook blijven bij ons ambachtelijk molenmeel de kiemen in stand. Deze zijn nodig om goed te kunnen bakken en geven de karakteristieke ‘bite’ en smaak aan het eindproduct. Op deze manier blijven de smaak, kleur, aroma’s en structuur het beste behouden. Dat komt het karakter en de smaak van brood ten goede. Geurend brood; echt brood, brood ‘van vroeger’.
De granen worden zo veel mogelijk uit de regio betrokken. Zo komt de tarwe hoofdzakelijk uit de Nederlandse polder, de spelt uit de Belgische Ardennen en Frankrijk, en de rogge zowel uit Frankrijk als het achterland van Aken. In ons assortiment diverse melen, bloemen en basismixen. allen te verkrijgen in bulkverpakking.
De granen worden zo veel mogelijk uit de regio betrokken. Zo komt de tarwe hoofdzakelijk uit de Nederlandse polder, de spelt uit de Belgische Ardennen en Frankrijk, en de rogge zowel uit Frankrijk als het achterland van Aken. In ons assortiment diverse melen, bloemen en basismixen. allen te verkrijgen in bulkverpakking.