Callebaut is een begrip in de wereld van de chocolaterie. Al meer dan 100 jaar produceert Callebaut de Finest Belgian Chocolate in het hart van België. De chocolade van Callebaut in ons assortiment is gemaakt van biologische,100% traceerbare Fairtrade cacaobonen (vooral uit West-Afrika) en biologische rietsuiker (en bio volle melkpoeder in de witte variant).  

De pure chocoladedrops 72% hebben een extra bittere, intense smaak. Deze chocolade is zeer vloeibaar en geschikt voor fijne vormen en lagen, kleine pralines, chocoladetabletten, holle figuren enzovoort.

De pure chocoladedrops baking 49% zijn middelgroot en ideaal om te mixen in deeg voor brood, koffiebroodjes, cakes, muffins en chocolate chip cookies. Ze zorgen voor een zuivere chocoladesmaak en een subtiele knapperige textuur die niet helemaal wegsmelt. Deze bakdruppels bevatten minder cacaoboter waardoor ze bestand zijn tegen oventemperaturen tot 200 °C zonder dat ze verbranden. Het advies is om de druppels op het laatste moment toe te voegen en ze maar kort te roeren zodat het deeg niet kleurt.

De witte chocoladedrops hebben een zachte, romige, licht karamelachtige smaak. Deze chocoladedrops zijn minder vloeibaar en geschikt voor medium lagen, voor het vormen van repen, tabletten en holle figuren. Ze vormen ook een mooie basis voor het maken van ganaches.

Professionele bakkers, patissiers en koks die deze chocoladedrops gebruiken, kunnen het Fairtrade label gebruiken op de verpakking van hun producten of in hun menukaart. Callebaut stelt communicatie tools ter beschikking om aan klanten te vertellen dat je Fairtrade chocolade hebt gebruikt in je producten. Hiervoor is het wel vereist om ook zelf een geldig Fairtrade certificaat te hebben.

Artikelen

538165
Chocoladedrops 72% puur
Callebaut
1x10 kg
538167
Chocoladedrops wit 34%
Callebaut
1x10 kg
538168
Chocoladedrops 49% puur baking
Callebaut
1x20 kg