Het Duitse bedrijf Sonett maakt al sinds 1977 ecologische schoonmaakmiddelen. De filosofie van Sonett is gebaseerd op de antroposofische, spirituele denkwijze dat de mens verantwoordelijk is voor het water als bron van het leven. Water is de basis van alle schoonmaak-, was-, en afwasproducten van Sonett. De actieve wasstoffen die worden toegevoegd aan het water om efficiënte reinigingsproducten te maken, zijn afkomstig van plantaardige grondstoffen van gecertificeerde biologisch(-dynamische) teelten. De producten bevatten geen synthetische geur- en kleurstoffen, bleekactivatoren of conserveermiddelen en zijn volledig vrij van enzymen, GGO's en nanotechnologie. De geuren van de Sonett producten zijn samengesteld uit natuurlijke essentiële oliën, die voor 100 % afkomstig zijn van gecertificeerde biologische teelt en in het wild groeiende planten. Alle schoonmaakartikelen van Sonett zijn daarom 100% biologisch afbreekbaar en verstoren de natuurlijke cyclus niet. 

De producten worden niet getest op dieren en zijn zeer hypoallergeen waardoor ze ook geschikt zijn voor allergiegevoelige mensen. 

De flessen, jerrycans en sluitingen waarin de Sonett producten worden verpakt, zijn gemaakt van polyethyleen (PE) en polypropyleen (PP) met etiketten van hetzelfde materiaal. PE en PP zijn kunststoffen die het gemakkelijkst te recyclen zijn. Ze laten ook bij verbranding geen giftige stoffen vrij. Sonett let er strikt op dat het gebruikte PE/PP geen weekmakers bevat.

Het gehele Sonett assortiment is gecertificeerd volgens de criteria van NCP (Nature Care Product) en NCS (Natural Cosmetics Standard) voor ecologische cosmetica en lichaamsverzorging.