De kruidentheelijn van I DO! werd in 2019 gelanceerd ter ere van het 40-jarig bestaan van producent Organic Flavour Company. Nu al meer dan 40 jaar dus importeert deze producent de beste biologische grondstoffen uit oorsprongslanden en ontwikkelt daarmee in Nederland theemelanges die op eigen theemachines worden verpakt. De lijn omvat 14 theeën die, net als de gebruikte specerijen, afkomstig zijn van kleine gecertificeerde plantages en gecertificeerde wildpluk in Vietnam en Egypte. Minimaal één keer per jaar worden de boeren bezocht. Er worden geen aroma’s gebruikt. De smaak en kracht van de kruiden en specerijen bepalen de smaak van de thee. De theezakjes worden geleverd in doosjes van 20 builtjes zonder envelopje. Voor de horeca zullen in 10 smaken wel envelopjes in dozen van 250 stuks beschikbaar komen.

De mensen achter I DO! hebben een duidelijke missie. Het gaat niet alleen om het niet gebruiken van pesticiden, maar ook om verantwoordelijkheid nemen voor de hele keten en leveranciers niet uit te knijpen tot de laagste prijs. Zo willen zij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en groei van de regio’s waar de producten groeien zoals bijvoorbeeld in vijf dorpen in Noord-Vietnam waar continue afname van thee en specerijen gezorgd heeft voor inkomenszekerheid voor de boerengezinnen. Of in Egypte waar hun partner Sekem woestijngrond vruchtbaar maakt en volgens biologisch-dynamische principes kruiden teelt.

De 14 theeën van I DO! zijn verdeeld over vier segmenten:
Green: groen, groen limoen, groen gember, groen fleurig
Wellness
: morning sunshine, evening dream, warming up, cooling down
Nature
: brandnetel, gember, kamille, kurkuma
Enjoy: spicy, sterrenmix

En tot slot, ook niet onbelangrijk! De ongebleekte theezakjes hebben een koordje van biologische katoen en een labeltje van FSC gecertificeerd papier. De zakjes kunnen dus bij het GFT afval. De thee-envelopjes (voor de horeca) zijn ook gemaakt van FSC papier en bovendien plasticvrij. Dat is op dit moment uniek in de Benelux. Andere merken gebruiken nog PE aan de binnenkant. Voor de bedrukking wordt mineraalolievrije inkt gebruikt.