Voor de Zweedse Hasselback aardappel wordt de aardappel zo dun mogelijk tot bijna op de onderkant ingesneden, lekker ingevet en daarna in de oven krokant gebakken. Voor deze tofu hebben we hetzelfde principe aangehouden. Dus de tofu in plakjes snijden, maar aan de onderkant aan elkaar laten zitten.
Bio boodschappenlijstje
Hoofdgerecht voor 6 personen
- 2 blokken tofu à 250 g
- 1 liter water
- 1 theelepel zout
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepel witte balsamicoazijn
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 6 sjalotten, in partjes
- 2 eetlepels (kokos)olie
Bereiding
- Snijd de blokken elk in 3 gelijke stukken en kook de stukken tofu in het water met het zout 10 minuten op laag vuur.
- Week de saffraandraadjes 10 minuten in 150 ml kokendheet water. Meng er de balsamicoazijn, het gemberpoeder en de uitgeperste knoflook door.
- Schep de stukken tofu uit de pan op een bord. Snijd de stukken tofu voorzichtig in plakjes, maar let op: net als bij een Hasselback aardappel moeten de plakjes aan de onderkant aan elkaar blijven zitten.
- Leg de stukken tofu in een ruime ovenschaal en lepel de saffraandressing erover. Laat de dressing tot gebruik, maar maximaal 1½ uur, intrekken en lepel in de tussentijd regelmatig de dressing over de tofu.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de sjalotten met 1 eetlepel olijfolie en leg ze om de tofu.
- Druppel de rest over de tofu en bak de tofu in 20 minuten in de oven krokant. Serveer met de sjalotten en het bakvocht.
Eet smakelijk!
Recept van Smaakmakend