Eet je geen vlees, maar wil je toch een keer graag het bekende 'meatloaf' proberen? Maak dan deze heerlijke vegetarische versie met linzen!
Bio boodschappenlijstje
Bijgerecht, 8 personen, bereidingstijd 60 min, vegetarisch
- 200 gram linzen uit blik
- 90 gram havervlokken
- 75 gram walnoten
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 100 gram erwtjes (uit de vriezer)
- 1 middelgrote peen
- 2 stengels bleekselderij
- halve rode ui
- 1 eetlepel tahin
- klein blikje tomatenpasta
- 150 ml barbecue saus
- 1 theelepel zout, tijm, uienpoeder, knoflookpoeder en komijn
Keukengerei
- Keukenmachine
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Stap 2: Snijd de peen, bleekselderij en de rode ui in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in een braadpan en gaar de groenten ongeveer 5 minuutjes op laag vuur. Voeg de gehakte knoflook toe en en bak nog enkele minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3: Doe in een grote kom de linzen, de gebakken groenten, de erwtjes, haver, walnoten, lijnzaad, tahini, 100 ml bbq saus, tomaten pasta en alle kruiden. Mix alles met de hand goed door elkaar. Doe de helft in een keukenmachine en mix tot een pasta. Voeg toe aan de andere helft van de mix en tot de twee delen goed gemengd zijn.
Stap 4: Plaats de mix in een ingevet bakblik. Garneer met wat extra bbq saus voor een extra lekker korst. Bak in ongeveer 40 minuten gaar.
Stap 5: Laat afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
Recept van de Meesters van de Halm