Deze heerlijk Thaise soep is ook heel gemakkelijk om vegetarisch te maken!
Bio boodschappenlijstje:
4 personen, bereidingstijd 60 min.
- 150 gram kippendij of plantaardige kipstukjes
- 1 etl bouillonpoeder
- 1 spaanse peper of 2 tl sambal
- 1 etl zonnebloemolie
- 40g quinoavlokken
- 400ml kokosmelk
- 200g panklare spinazie
- 1 tl gedroogd korianderblad
Bereiding
Stap 1: Spoel de kippenpoot onder koud water af en leg deze in een pan met 4dl koud water en het bouillonpoeder.
Stap 2: Breng aan de kook en laat 40 min sudderen tot het vlees gaar is.
Stap 3: Haal de kippenpoot uit het water en pluk (met twee vorken) het vlees eraf. Giet de bouillon door een zeef met keukenpapier om hem helder te krijgen.
Stap 4: Rol de peper tussen de handen (doe eventueel keukenhandschoenen aan), snijd de bovenkant eraf en klop de zaadjes eruit. Snijd de peper in dunne ringetjes.
Stap 5: Verhit de olie in een pan en fruit de peper (of sambal) op laag vuur met de quinoavlokken.
Stap 6: Giet de bouillon en kokosmelk erbij en laat de soep 10 min zachtjes koken.
Stap 7: Voeg de (vegetarische) kipstukjes, spinazie en koriander toe en kook de soep nog eens 3 minuten.
Eet smakelijk!
Recept van de Meesters van de Halm