Deze heerlijke stoof is ontzettend veelzijdig: hartig met een vleugje zoet van de dadel er doorheen. Door de vele kruiden is het een ware smaaksensatie!
Bio boodschappenlijstje
Hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd 35 min., vegan.
- 10-15 takjes koriander
- 1 pompoen, ca 750 gram
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 200 gram dadels
- 1 blik kikkererwten (400 gram), afgespoeld
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 theelepels gemalen korianderzaad
- 1 theelepel komijn
- 1 rode peper, fijngehakt
- 1 blik tomaatstukjes (400 gram)
Kookgerei
- Tajine of braadpan
Bereiding
Stap 1: Haal de blaadjes van de takjes koriander, hak ze fijn en houd ze apart. Hak ook de stelen van de koriander fijn. Snijd de pompoen in stukken, schep de zaadjes eruit en schil de stukken.
Stap 2: Verhit de olijfolie in een tajine of braadpan en fruit hierin de uien en knoflook 3 minuten zonder dat ze kleuren. Schep de stukken pompoen, de dadels, de kikkererwten, fijngehakte koriandersteeltjes, gemberpoeder, gemalen koriander, komijn en rode peper door de ui. Voeg het blik tomaten en naar smaak zout toe en breng alles aan de kook.
Stap 3: Leg de deksel op de pan en stoof het gerecht in 10-12 minuten gaar.
Stap 4: Strooi de fijngehakte korianderblaadjes over het gerecht.
Tip: lekker met grof boerenbrood of couscous!