Geen zin om lang in de keuken te staan, maar wel zin in een heerlijke maaltijd? Dit Mexicaanse hoofdgerecht staat binnen 20 minuten bij jou op tafel. Seitan is een heerlijke vleesvervanger vol plantaardige eiwitten. De rokerige paprikasaus geeft de taco’s een smaakvolle twist.
Bio boodschappenlijstje
4 personen, bereidingstijd 20 min., vega(n)
- 8-12 tacoschelpen
- 500 g broccoli, in roosjes
- 3 eetlepels olie
- 3 rode paprika’s, in stukjes
- 250 g seitan
- 2 rode uien, in halve ringen
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 50 g tomatenpuree
- 60 g amandelen
- Zout
- Paprikapoeder gerookt
- takjes platte peterselie, fijngehakt
- (100 ml plantaardige room)
- (1 bakje of zelfgemaakte guacamole)
Kookgerei
- Staafmixer
Bereiding
Stap 1: Stoom of kook de broccoliroosjes in 10 minuten gaar.
Stap 2: Verwarm de tacoschelpen volgens de verpakking in de oven.
Stap 3: Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de helft van de uien en knoflook 3-4 minuten. Voeg de paprika’s toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de tomatenpuree en 2 eetlepels water toe en bak nog even. Pureer het paprikamengsel met de amandelen tot een grove saus. Voeg naar smaak het zout en de gerookte paprikapoeder toe.
Stap 4: Verhit de rest van de olie in een andere pan en fruit de rest van de uien met de knoflook 3 minuten. Voeg het seitangehakt en roerbak dit krokant. Meng de broccoliroosjes en peterselie door de gebakken seitan.
Stap 5: Zet het seitanmengsel, de saus, de taco’s op tafel en laat iedereen zelf de schelpen vullen.
Tip: serveer met zure room en/of guacamole!