Heerlijk eenpansgerecht voor snelle brunch, lunch of maaltijd.
Bio boodschappenlijstje
4 personen, bereidingstijd 30 min.
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 groene hete chilipeper, gehakt (optioneel)
- 2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
- 8 rijpe tomaten, ontveld en in stukjes (of 800 gram tomaten in blik, ontveld, in stukjes)
- 4 biologische eieren
- 1 bosje peterselie, gehakt
- 200 gram Hummus
- feta kaas, verkruimeld
- zeezout, naar smaak
- gemalen zwarte peper, naar smaak
Bereiding
Stap 1: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de chilipeper toe. Bak deze goudbruin en aromatisch.
Stap 2: Voeg de knoflook en tomaten toe. Breng op smaak met wat zout en peper en bak 5-7 minuten.
Stap 3: Proef het mengsel en pas de kruiden naar smaak aan.
Stap 4: Druk met een houten lepel 4 kuiltjes in de saus en breek een ei in elk kuiltje. Gebruik een vork om het eiwit voorzichtig een beetje met de saus te mengen en laat het nog 4-5 minuten garen. Laat het eiwit stevig worden, maar de dooiers moeten nog vloeibaar zijn.
Stap 5: Verdeel lepels Hummus en feta kaas over de saus en om de eieren. Strooi de gehakte peterselie erover en serveer met een warm pitabroodje.