Heerlijk eenpansgerecht voor snelle brunch, lunch of maaltijd.

Bio boodschappenlijstje

4 personen, bereidingstijd 30 min.

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 groene hete chilipeper, gehakt (optioneel)
  • 2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 8 rijpe tomaten, ontveld en in stukjes (of 800 gram tomaten in blik, ontveld, in stukjes)
  • 4 biologische eieren
  • 1 bosje peterselie, gehakt
  • 200 gram Hummus 
  • feta kaas, verkruimeld
  • zeezout, naar smaak
  • gemalen zwarte peper, naar smaak

Bereiding

Stap 1: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de chilipeper toe. Bak deze goudbruin en aromatisch.

Stap 2: Voeg de knoflook en tomaten toe. Breng op smaak met wat zout en peper en bak 5-7 minuten.

Stap 3: Proef het mengsel en pas de kruiden naar smaak aan.

Stap 4: Druk met een houten lepel 4 kuiltjes in de saus en breek een ei in elk kuiltje. Gebruik een vork om het eiwit voorzichtig een beetje met de saus te mengen en laat het nog 4-5 minuten garen. Laat het eiwit stevig worden, maar de dooiers moeten nog vloeibaar zijn.

Stap 5: Verdeel lepels Hummus en feta kaas over de saus en om de eieren. Strooi de gehakte peterselie erover en serveer met een warm pitabroodje.


Artikelen

92140
Eieren verpakt m
Groengilde
1x6 st
26350
Hummus Classic Vegan
Florentin
1x170 gr
92856
Tomatenstukjes blik
Bio-idea
1x400 gr
172125
Pepers rood 100 gram
Per 100 gr
1x100 gr
587195
Pitabroodjes volk 4st.
Florentin
1x280 gr