Heerlijk eenpansgerecht voor snelle brunch, lunch of maaltijd.
Bio boodschappenlijstje
4 personen, bereidingstijd 30 min.
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 groene hete chilipeper, gehakt (optioneel)
- 2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
- 8 rijpe tomaten, ontveld en in stukjes (of 800 gram tomaten in blik, ontveld, in stukjes)
- 4 biologische eieren
- 1 bosje peterselie, gehakt
- 200 gram Hummus
- feta kaas, verkruimeld
- zeezout, naar smaak
- gemalen zwarte peper, naar smaak
Bereiding
Stap 1: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de chilipeper toe. Bak deze goudbruin en aromatisch.
Stap 2: Voeg de knoflook en tomaten toe. Breng op smaak met wat zout en peper en bak 5-7 minuten.
Stap 3: Proef het mengsel en pas de kruiden naar smaak aan.
Stap 4: Druk met een houten lepel 4 kuiltjes in de saus en breek een ei in elk kuiltje. Gebruik een vork om het eiwit voorzichtig een beetje met de saus te mengen en laat het nog 4-5 minuten garen. Laat het eiwit stevig worden, maar de dooiers moeten nog vloeibaar zijn.
Stap 5: Verdeel lepels Hummus en feta kaas over de saus en om de eieren. Strooi de gehakte peterselie erover en serveer met een warm pitabroodje.

Artikelen





Uit een ei komt net ...