Het diner wil je natuurlijk goed beginnen met een lekker voorgerecht. Start daarom met deze frisse salade met sinaasappel en gebakken ricotta.
Bio boodschappenlijstje
Voorgerecht voor 6 personen, vegetarisch
- 2 sinaasappels
- 1 kaneelstokjes, in stukken
- 1 sjalot, fijngehakt
- 3 eetlepels witte balsamicoazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 bakjes ricotta
- 100 g gemengde slablaadjes
- granaatappelpitjes uit 1 granaatappel
- een paar fijngehakte walnoten
- grof gemalen korianderzaad
Kookgerei
- 6 muffinvormpjes, ingevet
Bereiding
- Schil de sinaasappels zo dik dat er geen witte velletjes meer op zitten. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit boven een bakje en vang het sap op. Knijp zoveel mogelijk sap uit de overgebleven vliesjes.
- Verwarm het sap met het kaneelstokje en laat de kaneel van het vuur af minimaal 1 uur in het sap trekken.
- Marineer de sjalot 10 minuten in de azijn. Voeg het sinaasappelsap bij de azijn en klop de olie en naar smaak zout en peper erdoor.
- Verdeel de ricotta over 6 met olie ingevette muffinvormpjes.
- Bak de ricottataartjes 20 minuten in een 225°C voorverwarmde oven. Meng intussen de salade met de dressing en partjes sinaasappel.
Serveren
Keer de taartjes elk op een bordje, schep er wat salade naast en garneer met de granaatappelpitjes, de walnoten en strooi het korianderzaad erover.
Eet smakelijk!
Recept van Smaakmakend