Romana sla is slasoort die in Nederland ‘s zomers wordt verbouwd. Hij zit bomvol smaak en biedt eindeloos veel variatiemogelijkheden. De gekrulde bladeren vormen de basis voor deze frisse salade.
Bio boodschappenlijstje
Lunch/voor- of bijgerecht, 4 personen, bereidingstijd 10 min., vega
- 2 of 3 kroppen Romana sla
- 1 avocado
- 3 el sinaasappelsap
- 1 tl honing
- 4 el olijfolie
- 2 el azijn
- 1 blok (250 gr) gerookte tofu
- 2 verse perziken of 1 pot perzikken
- 1-2 el gepelde pistachenoten
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Stap 1: Haal de blaadjes van de kroppen Romana sla los en snijd de avocado in stukjes.
Stap 2: Klop in een ruime kom een dressing van het sinaasappelsap, de honing, 3 eetlepels olijfolie en de azijn. Meng de little gem en avocado erdoor.
Stap 3: Snijd de tofu in kleine blokjes en dep droog met keukenpapier. Verwijder de pitten en snijd de perziken in plakjes
Stap 4: Bak de blokjes tofu enkele minuten in de resterende eetlepel olie, voeg de perziken toe en bak enkele minuten mee.
Stap 5: Verdeel de tofu en perziken over de salade en garneer met de gepelde pistachenoten. Breng eventueel op smaak met zout en peper.