Een frittata is een Italiaans gerecht van gebakken ei waar je alle kanten mee op kunt. Het lijkt op een omelet, maar dan wat dikker. De Italianen maakten hun kliekjes op in een frittata, en je kan dan eigenlijk ook alles door de frittata gooien! In dit recept combineer je de ei met rucola en een heerlijke salsa van cherrytomaatjes.
Bio boodschappenlijstje
Voorgerecht, 4 personen, bereidingstijd 20 min., vega
- 250 g cherrytomaatjes
- Sap en rasp van ½ citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
- Gedroogde gemalen chilipeper
- 30 g kruidenboter
- 150 g rucola of raapsteeltjes
- 4 eieren
- 50 g geraspte oude geitenkaas
Keukengerei
- 4 lage ovenvaste schaaltjes, ingevet
- Mengkom
- Rasp
Bereiding
Stap 1: Snijd de tomaatjes in kwarten en laat ze in een zeef een uur uitlekken. Meng in een kom de tomaatjes met de geraspte citroenschil, de olie, koriander, citroensap, zout en chilipeper naar smaak. Laat de smaken een uur intrekken.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 225ºC. Verwarm de kruidenboter in een kleine koekenpan en schep van het vuur de rucola erdoor. Klop de eieren los met de kaas, en voeg naar smaak zout en (chili)peper toe.
Stap 3: Schep het eimengsel door de rucola. Schenk het mengsel in de ingevette schaaltjes.
Stap 4: Zet de schaaltjes op een rooster in het midden van de oven en laat de frittata in 10-15 minuten gaar worden. Schep een deel van de salsa op de frittata en serveer de rest erbij. Heerlijk met geroosterd brood!
Tomaat
Kies jij al voor biologische tomaten? Dan weet je namelijk zeker dat ze geteeld zijn zonder kunstmest. Zo krijgen de tomaten alle tijd om te groeien en hun lekkere smaak te ontwikkelen. En dat proef je terug in deze tomaatjessalsa! Biologische boeren gebruiken natuurlijke mest en compost om de bodem vruchtbaar te houden. Wel zo lekker voor de bodem. De lente is het perfecte moment om biologische tomaten in huis te halen, want dan komen ze uit de volle grond in Nederland. Dit gebeurt vaak in de kas. Daar telen biologische glastuinbouwers heerlijke tomaten met aandacht voor mens, dier en milieu.