Pompoen is in deze tijd een echt seizoensproduct. Maak daarom deze lekkere pompoencurry met rijst en linzen.

Bio boodschappenlijstje

Hoofdgerecht, 2 personen, bereidingstijd 30 min, vegan

  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram rode linzen
  • 400 gram pompoen
  • 1 kleine ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel karwijzaad
  • citroensap
  • 25 gram walnoten

Bereiding

Stap 1: Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.

Stap 2: Was de linzen en kook ze in 15-20 minuten gaar.

Stap 3: Was het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Stap 4: Pel de ui en snijd hem klein.

Stap 5: Was de bleekselderij en snijd de stengels in smalle boogjes.

Stap 6: Fruit de ui met de kerrie en het karwijzaad in de olie.

Stap 7: Voeg de pompoen en de bleekselderij toe met wat water en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.

Stap 8: Maak de pompoencurry op smaak met een kneepje citroensap en eventueel peper.

Stap 9: Hak de walnoten grof.

Stap 10: Schep de afgegoten linzen en de walnoten door de gare rijst.

Stap 11: Geef de pompoencurry bij de rijst met linzen.

    Tip: Pompoen over? Dek het snijvlak goed af. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast en maak er bijvoorbeeld pompoensoep van.


    Recept van het Voedingscentrum

    Artikelen

    92401
    Zilvervliesrijst lang
    D.N.B.
    1x1 kg
    924334
    Linzen rood
    D.N.B.
    1x500 gr
    17218
    Pompoen butternut 800-1200 gr
    Per stuk
    1x1 st
    92370
    Walnoten
    D.N.B.
    1x150 gr
    934343
    Kerrie mild
    Blauwe Huis
    1x50gr
    924808
    Citroensap knijpfles
    Bio-idea
    1x200 ml