Pompoen is in deze tijd een echt seizoensproduct. Maak daarom deze lekkere pompoencurry met rijst en linzen.
Bio boodschappenlijstje
Hoofdgerecht, 2 personen, bereidingstijd 30 min, vegan
- 120 gram zilvervliesrijst
- 100 gram rode linzen
- 400 gram pompoen
- 1 kleine ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel karwijzaad
- citroensap
- 25 gram walnoten
Bereiding
Stap 1: Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Stap 2: Was de linzen en kook ze in 15-20 minuten gaar.
Stap 3: Was het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Stap 4: Pel de ui en snijd hem klein.
Stap 5: Was de bleekselderij en snijd de stengels in smalle boogjes.
Stap 6: Fruit de ui met de kerrie en het karwijzaad in de olie.
Stap 7: Voeg de pompoen en de bleekselderij toe met wat water en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.
Stap 8: Maak de pompoencurry op smaak met een kneepje citroensap en eventueel peper.
Stap 9: Hak de walnoten grof.
Stap 10: Schep de afgegoten linzen en de walnoten door de gare rijst.
Stap 11: Geef de pompoencurry bij de rijst met linzen.
Tip: Pompoen over? Dek het snijvlak goed af. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast en maak er bijvoorbeeld pompoensoep van.
Recept van het Voedingscentrum