Deze quinoasalade heeft bijna alle kleuren van de regenboog en is onweerstaanbaar door de rijke smaken! De sinaasappel geeft net dat extra beetje schwung dat een salade soms nodig heeft.
Bio boodschappenlijstje
Hoofdgerecht, 4 personen, 25 min. bereiding + 40 min. oventijd.
- 1 bos bospeen, geschrapt
- 3 el olijfolie
- 250 gr quinoa
- 2 rode uien, in halve ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gr bladspinazie
- geroosterde zonnebloempitten
- 1 sinaasappel in partjes
- 150 g feta (of 100 g gemengde noten)
- zout en peper naar smaak
Kookgerei
- bakplaat met bakpapier
- zeef
- keukenrasp
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven op 180 °C. Besprenkel de bospenen met 1 eetlepel olie, spreid ze uit op een bakplaat en rooster ze in de oven voor 30-40 minuten.
Stap 2: Spoel de quinoa in een zeef onder koud water. Breng in een pan met 500 ml water en wat zout aan de kook en kook de quinoa gaar in 12-15 minuten op laag vuur.
Stap 3: Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook voor 3-5 minuten. Haal de pan van het vuur en voeg de spinazie toe aan de ui en knoflook.
Stap 4: Meng de quinoa door de spinazie en voeg de sinaasappel en naar smaak zout en peper toe.
Stap 5: Rooster de zonnebloempitten
Stap 6: Verdeel de quinoasalade over 4 borden. Verdeel hier de geroosterde bospenen overheen, garneer met de geroosterde zonnebloempitten en verkruimel de feta over het gerecht.
Tip: Maak je liever een vegan variant? Vervang de feta door 100 gr gemengde noten!