Met weinig ingrediënten tover je in mum van tijd deze Mexicaanse quesadilla's op tafel. Quesadilla's worden meestal gemaakt van maistortilla's, maar je kan ook prima de tarwevariant nemen. Je kunt het recept ook uitbreiden met mais, paprika of jalapeños.
Bio boodschappenlijstje
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 10 min.
- 4 tortilla wraps
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 180 g tofu fijngehakt
- 100 g geraspte kaas
- 1 bosui, in dunne reepjes
- (1/2 rode peper, fijngehakt)
- Plantaardige olie
- Zout en peper
Kookgerei
- Grillpan, barbeque of tosti-ijzer
Bereiding
Stap 1: Bestrijk 2 wraps met tomatenpuree en verdeel de fijngehakt, de kaas, de bosui en eventueel rode peper erover. Voeg naar smaak peper en zout toe. Druk de andere wraps erop. Bestrijk de buitenzijde van de wraps met olie. Snij ze tweemaal diagonaal tot driehoeken,
Stap 2: Grillen: Rooster de wraps op de barbecue in ca. 6 minuten lichtbruin en gaar. Keer ze een of twee keer om met een spatel en druk ze regelmatig met de spatel plat. Snijd de quesadilla's in punten. Lekker met een pesto of linzendip.
Tip: Neem je ze mee voor een picknick of barbecue in de openlucht? Pak beide quesadilla's apart in huishoudfolie. Bewaar ze in de koelkast en neem ze gekoeld mee.