Met weinig ingrediënten tover je in mum van tijd deze Mexicaanse quesadilla's op tafel. Quesadilla's worden meestal gemaakt van maistortilla's, maar je kan ook prima de tarwevariant nemen. Je kunt het recept ook uitbreiden met mais, paprika of jalapeños.

Bio boodschappenlijstje

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 10 min.

  • 4 tortilla wraps
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 180 g tofu fijngehakt
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 bosui, in dunne reepjes
  • (1/2 rode peper, fijngehakt)
  • Plantaardige olie
  • Zout en peper

Kookgerei

  • Grillpan, barbeque of tosti-ijzer

Bereiding

Stap 1: Bestrijk 2 wraps met tomatenpuree en verdeel de fijngehakt, de kaas, de bosui en eventueel rode peper erover. Voeg naar smaak peper en zout toe. Druk de andere wraps erop. Bestrijk de buitenzijde van de wraps met olie. Snij ze tweemaal diagonaal tot driehoeken,

Stap 2: Grillen: Rooster de wraps op de barbecue in ca. 6 minuten lichtbruin en gaar. Keer ze een of twee keer om met een spatel en druk ze regelmatig met de spatel plat. Snijd de quesadilla's in punten. Lekker met een pesto of linzendip.

Tip: Neem je ze mee voor een picknick of barbecue in de openlucht? Pak beide quesadilla's apart in huishoudfolie. Bewaar ze in de koelkast en neem ze gekoeld mee.


Artikelen

94279
Tortilla wraps 20cm
Amaizin
1x6 st
92841
Tomatenpuree 22%
Bio-idea
1x200 gr
261101
Tofu fijngehakt
Prolaterre
1x180 gr
23490
Geraspte kaas 1x100 gr
Weerribben
1x100 gr
172125
Pepers rood 100 gram
Per 100 gr
1x100 gr