Een smaakbeleving voor je gasten. De bulgur zorgt voor een nootachtige smaak en de dille voor een extra verrassing.
Ingrediënten 10 personen
- 750 gram bulgur
- 5 eetlepels olie
- 5 uien
- 10 teentjes knoflook
- 1 kg wortel
- 2½ courgette
- 50 gram dille
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 1 kg tomatenblokjes zonder zout (blik)
- 2½ (groente)bouillontablet met minder zout
- 2 liter water
- 1½ kg witte bonen of limabonen (uitlekgewicht, blik)
Bereiding
- Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.
- Was de dille en hak deze fijn.
- Was de wortel en courgette. Snijd de wortel in plakjes en de courgette in blokjes.
- Verhit de olie in een stoofpot op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook zacht.
- Voeg de wortel en courgette toe en bak ze 8 minuten mee.
- Voeg de dille en gedroogde kruiden en specerijen toe en bak deze kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes, bouillontablet en het water toe.
- Spoel de witte bonen en laat uitlekken in een vergiet. Voeg toe aan de pan en roer ze door de groente.
- Laat het stoofgerecht sudderen op laag vuur gedurende 10 minuten.
- Serveer het stoofgerecht met de bulgur. Garneer eventueel met verse dille.
Artikelen
92391
Bulgur
D.N.B.
1x500 gr
17155
Courgette 21-28 cm
Per stuk
1x1 st
934531
Paprikapoeder mild
Blauwe Huis
1x30 gr
928351
Boterbonen blik
Bio-idea
1x400 ml
934347
Komijnzaad gemalen
Blauwe Huis
1x25 gr
12056
Dille 250 gr
Especia
1x250 gr