Het is herfst! Dan denken we natuurlijk aan paddenstoelen. En niet alleen in het bos, maar ook op je bord met deze heerlijke pittige paddenstoelensoep.
Bio boodschappenlijst
Voorgerecht voor 2 personen, bereidingstijd 15 min, vegetarisch
- 1 sjalot
- 1 rode of groene peper
- 100 gram oesterzwammen
- 100 gram (kastanje)champignons
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- 1 eetlepel margarine
- 8 blaadjes basilicum
Kookgerei
- Staafmixer of keukenmachine
Bereiding
Stap 1: Pel de sjalot en snijd hem klein.
Stap 2: Maak het pepertje schoon, verwijder de pitjes en snijd het fijn.
Stap 3: Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de oesterzwammen in repen en de champignons in plakjes.
Stap 4: Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in de keukenmachine.
Stap 5: Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot glazig.
Stap 6: Bak de paddenstoelen en het pepertje kort mee.
Stap 7: Voeg de gepureerde tomaten en 100 ml water toe en kook de soep een paar minuten.
Stap 8: Was de basilicum en strooi de basilicum over de soep.
Tip: Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Recept van het Voedingscentrum