Het diner is natuurlijk niet compleet zonder een lekker dessert. Probeer daarom deze kruidige pruimen met vanille-ijs en chocolade!
Bio boodschappenlijstje
Nagerecht voor 6 personen
Voor de pruimen:
- 200 ml water
- 75 g suiker
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- 125 ml witte wijn
- 6 kardemompeulen, geplet
- 15 g fijngehakte verse gember
- 250 g gedroogde pruimen
Voor de topping:
- 40 g melkchocolade
- 90 g bittere chocolade
- 60 g cornflakes, fijn verkruimeld
- 1 eetlepel hazelnoten-chocoladepasta
En verder:
- 1 liter vanille-ijs
- gekonfijte sinaasappelschilletjes
- bakpapier
Bereiding
Breng voor de gekruide pruimen het water met de suiker, geraspte sinaasappelschil, wijn, kardemom en gember aan de kook en kook langzaam tot iets meer dan de helft in. Leg de pruimen in een bakje en schenk het vocht door een zeef over de pruimen. Laat de siroop minimaal 1 uur in de pruimen trekken. Zeef de pruimen, vang de siroop op en kook de siroop in tot een dikke saus. Schenk de saus over de pruimen en bewaar op kamertemperatuur.
Smelt de chocoladesoorten met de pasta au bain-marie en roer de cornflakes erdoor. Strijk het mengsel heel dun uit op een stuk bakpapier en laat in de koelkast hard worden.
Serveren
Schep op de bordjes een flinke bol ijs. Leg er enkele pruimen naast en schenk wat van de siroop over het ijs. Breek de chocoladekrokant in stukken en garneer het dessert met de krokant en de sinaasappelschillen.
Eet smakelijk!
Recept van Smaakmakend