Liefhebber van pompoen? Maak deze lekkere gevulde rijstpapier rolletjes met Oosterse saus. Ook leuk om met elkaar aan tafel te bereiden!
Bio boodschappenlijstje
Lunch/voorgerecht, 4 personen, bereidingstijd 20 min. + 30 min. oventijd, vegan
- 500 gr oranje of groene pompoen
- 3 el olijfolie
- 2 portobello’s
- 1 el sojasaus
- 8 vellen rijstpapier
- 50 gr veldsla
- 50 gr radijskiemen
- enkele blaadjes munt en/of koriander
- zout en peper naar smaak
Voor de Oosterse saus:
- 1 el sojasaus
- 1 el limoensap
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- chilipoeder naar smaak
Kookgerei:
- bakplaat met bakpapier
- schone theedoek
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de harde uiteinden van de pompoen, halveer deze en verwijder de pitten.
Stap 2: Snijd de pompoen in dunne repen en verdeel hier vervolgens 1 eetlepel olijfolie overheen. Spreid de repen uit op de bakplaat en rooster de pompoen voor 25-30 minuten in de oven tot het vruchtvlees zacht is.
Stap 3: Maak de Oosterse saus door de ingrediënten door elkaar te roeren.
Stap 4: Snijd de portobello’s elk in 8 dunne repen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de portobello voor enkele minuten. Voeg op het laatst 1 eetlepel sojasaus toe.
Stap 5: Vul een kom met warm water. Maak een theedoek nat en spreid deze uit over een snijplank of een werkblad. Dompel een vel rijstpapier voor ongeveer 10 seconden onder in de kom water en spreid het vel vervolgens voorzichtig uit op de theedoek.
Stap 6: Leg 2-3 repen pompoen in het midden van het geweekte rijstvel en leg hier wat veldsla, radijskiemen, 2 repen portobello en wat munt en/of koriander op.
Stap 7: Vouw de boven- en onderkant van het rijstvel naar binnen. Vouw een kant over de vulling en rol strak, maar voorzichtig, op. Herhaal dit tot je 8 rolletjes hebt gemaakt. Snijd deze eventueel schuin door en serveer met de Oosterse saus