De tahin (pasta gemaakt van sesamzaad) en de kruiden geven dit gerecht een oosters tintje.

Bio boodschappenlijstje:

Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd 30+ minuten.

  • 200 gram linzen
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • ½ flespompoen
  • ½ gedroogd chilipepertje
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta, pot) zonder zout
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)

Bereiding:

Stap 1: Warm de oven voor op 180 °C.

Stap 2: Was de linzen. 

Stap 3: Pel de ui en snijd hem in 4 parten.

Stap 4: Kook de linzen in water met de parten ui en het laurierblad in ca. 40 minuten gaar.

Stap 5: Was de halve pompoen, snijd hem in parten en verwijder de zaden.

Stap 6: Verkruimel het gedroogde pepertje boven de olie. Wrijf de parten pompoen hiermee in.

Stap 7: Leg de parten naast elkaar op een bakplaat en laat ze in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden.

Stap 8: Maak de tahinsaus door de tahin te mengen met de uitgeperste knoflook, het citroensap en ca. 3 eetlepels water.

Stap 9: Neem de parten ui uit de linzen.

Stap 10: Snijd de paprika’s in repen en meng ze met de parten ui.

Stap 11: Giet de linzen af en verwijder het laurierblad.

Stap 12: Leg de parten pompoen erop en geef de tahinsaus en de paprika met ui erbij.

    Eet smakelijk!

    Recept van het Voedingscentrum

    Artikelen

    17218
    Pompoen butternut 800-1200 gr
    Per stuk
    1x1 st
    924333
    Linzen groen dupuis
    D.N.B.
    1x500 gr
    925694
    Tahin zonder zout
    Horizon
    1x650 gr
    924808
    Citroensap knijpfles
    Bio-idea
    1x200 ml