De tahin (pasta gemaakt van sesamzaad) en de kruiden geven dit gerecht een oosters tintje.
Bio boodschappenlijstje:
Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd 30+ minuten.
- 200 gram linzen
- 1 ui
- 1 laurierblad
- ½ flespompoen
- ½ gedroogd chilipepertje
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels tahin (sesampasta, pot) zonder zout
- ½ teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 150 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
Bereiding:
Stap 1: Warm de oven voor op 180 °C.
Stap 2: Was de linzen.
Stap 3: Pel de ui en snijd hem in 4 parten.
Stap 4: Kook de linzen in water met de parten ui en het laurierblad in ca. 40 minuten gaar.
Stap 5: Was de halve pompoen, snijd hem in parten en verwijder de zaden.
Stap 6: Verkruimel het gedroogde pepertje boven de olie. Wrijf de parten pompoen hiermee in.
Stap 7: Leg de parten naast elkaar op een bakplaat en laat ze in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden.
Stap 8: Maak de tahinsaus door de tahin te mengen met de uitgeperste knoflook, het citroensap en ca. 3 eetlepels water.
Stap 9: Neem de parten ui uit de linzen.
Stap 10: Snijd de paprika’s in repen en meng ze met de parten ui.
Stap 11: Giet de linzen af en verwijder het laurierblad.
Stap 12: Leg de parten pompoen erop en geef de tahinsaus en de paprika met ui erbij.
Eet smakelijk!
Recept van het Voedingscentrum