Fregola is een pastaspecialiteit uit Sardinië, vergelijkbaar met couscous. Deze variant is licht geroosterd en heeft een subtiele nootachtige smaak. Fregola combineert bijzonder goed met vis, zoals in dit recept.

Bio boodschappenlijstje

Hoofdgerecht, 2 personen, bereidingstijd 30 min., vis

  • 2 blikjes kleine sardientjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½-1 rode peper, in dunne ringetjes
  • 150 gr geroosterde fregola
  • 50 ml witte wijn of 1 el witte balsamicoazijn
  • 350 ml groentebouillon
  • 450 gr snijbiet, in grove stukken of 1 pak diepvries spinazie

Bereiding

Stap 1: Verwarm de olie uit het blik sardientjes en fruit hierin de sjalot, knoflook en rode peper in 3 minuten op laag vuur.

Stap 2: Roer de fregola door de olie en bak 30 seconden mee, voeg de witte wijn of balsamico toe en laat verdampen. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng alles aan de kook.

Stap 3: Schep de snijbiet of de diepvries spinazie door de fregola en breng de bouillon opnieuw aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur in ca. 15 minuten gaar worden.

Stap 4: Haal de deksel van de pan en laat het vocht op wat hoger vuur inkoken. Verdeel het gerecht over twee borden en verdeel de sardientjes erover.

Artikelen

92388
Parelcouscous Fregola Sarda
GreenAge
1x400 gr
929631
Sardines NB heel in zonnebl.ol
Fish4ever
1x120 gr
92479
Balsamico azijn
Bio-idea
1x250 ml
92448
Groentebouill.pot NB
Vetara
1x200 gr
172125
Pepers rood 100 gram
Per 100 gr
1x100 gr