Fregola is een pastaspecialiteit uit Sardinië, vergelijkbaar met couscous. Deze variant is licht geroosterd en heeft een subtiele nootachtige smaak. Fregola combineert bijzonder goed met vis, zoals in dit recept.
Bio boodschappenlijstje
Hoofdgerecht, 2 personen, bereidingstijd 30 min., vis
- 2 blikjes kleine sardientjes
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- ½-1 rode peper, in dunne ringetjes
- 150 gr geroosterde fregola
- 50 ml witte wijn of 1 el witte balsamicoazijn
- 350 ml groentebouillon
- 450 gr snijbiet, in grove stukken of 1 pak diepvries spinazie
Bereiding
Stap 1: Verwarm de olie uit het blik sardientjes en fruit hierin de sjalot, knoflook en rode peper in 3 minuten op laag vuur.
Stap 2: Roer de fregola door de olie en bak 30 seconden mee, voeg de witte wijn of balsamico toe en laat verdampen. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng alles aan de kook.
Stap 3: Schep de snijbiet of de diepvries spinazie door de fregola en breng de bouillon opnieuw aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur in ca. 15 minuten gaar worden.
Stap 4: Haal de deksel van de pan en laat het vocht op wat hoger vuur inkoken. Verdeel het gerecht over twee borden en verdeel de sardientjes erover.