Deze Duitse pizza-variant is lekker veelzijdig. Dit recept bestaat uit een crunchy bodem met daarop gekarameliseerde ui, honing, walnoten en geitenkaas. Fijn als voorgerecht, bij de borrel of als licht hoofdgerecht.

Bio boodschappenlijstje

Borrelhapje 4-6 personen, bereidingstijd 15 min., vega.

  • 200 g bloem
  • 40 ml olijfolie
  • 80 ml lauwwarm water (40 °C)
  • Zout
  • 100 g verse geitenkaas
  • 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen
  • 75 g gepelde walnoten
  • 3 eetlepels acaciahoning
  • Versgemalen zwarte peper

Kookgerei

  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding

Stap 1: Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng de bloem met de olie, het water en een klein beetje zout en kneed tot een homogeen mengsel.

Stap 2: Rol het deeg uit tot een dunne ovale plak en leg het met behulp van de deegroller op de bakplaat (bekleed met bakpapier).

Stap 3: Bestrijk het deeg met de geitenkaas en verdeel de uiringen en walnoten over de kaas. Lepel ten slotte de honing over het geheel.

Stap 4: Bak de Flammkuchen 12-15 minuten in het midden van de oven. Maal peper over de Flammkuchen en laat voor serveren 5 minuten afkoelen.


Artikelen

92303
Tarwebloem
D.N.B.
1x1 kg
23737
Geitenkaas Fraiche
Bastiaansen
1x125 gr
92463
Olijfolie ext.vierge
LandGoed
1x1 ltr
92370
Walnoten
D.N.B.
1x150 gr
926316
Acaciahoning knijpfles
de Traay
1x375 gr
17272
Uien rood 50-70
Per 500 gr
1x500 gr