Deze Duitse pizza-variant is lekker veelzijdig. Dit recept bestaat uit een crunchy bodem met daarop gekarameliseerde ui, honing, walnoten en geitenkaas. Fijn als voorgerecht, bij de borrel of als licht hoofdgerecht.
Bio boodschappenlijstje
Borrelhapje 4-6 personen, bereidingstijd 15 min., vega.
- 200 g bloem
- 40 ml olijfolie
- 80 ml lauwwarm water (40 °C)
- Zout
- 100 g verse geitenkaas
- 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen
- 75 g gepelde walnoten
- 3 eetlepels acaciahoning
- Versgemalen zwarte peper
Kookgerei
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng de bloem met de olie, het water en een klein beetje zout en kneed tot een homogeen mengsel.
Stap 2: Rol het deeg uit tot een dunne ovale plak en leg het met behulp van de deegroller op de bakplaat (bekleed met bakpapier).
Stap 3: Bestrijk het deeg met de geitenkaas en verdeel de uiringen en walnoten over de kaas. Lepel ten slotte de honing over het geheel.
Stap 4: Bak de Flammkuchen 12-15 minuten in het midden van de oven. Maal peper over de Flammkuchen en laat voor serveren 5 minuten afkoelen.