In dit omgekeerde Franse taartje zit oorspronkelijk een appelvulling, maar deze variant met rode biet is het proberen meer dan waard! De rijke smaak van rode biet combineert verrassend goed met een frisse tegenhanger in de vorm van een groene salsa.
Bio boodschappenlijstje
Voorgerecht, 6 personen, bereidingstijd 20 min. + 20 min. oventijd, vegan
- 6 voorgekookte rode bieten, in dikke plakken
- 60 gr (vegan) margarine
- 50 ml rijststroop
- 60 ml agave siroop
- ½ pak (vegan) bladerdeeg
Voor de salsa verde:
- 2 teentjes knoflook
- 4 el groene olijven zonder pit
- 20 gr augurk
- 1/3 bosje basilicum, fijngehakt
- 1/3 bosje kervel, fijngehakt
- 1/3 bosje bieslook, fijngehakt
- 1/3 bosje peterselie, fijngehakt
Kookgerei
- bakpapier
- 6 taartvormpjes (ø 10 cm)
- keukenmachine
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat voor de karamel de (soja)margarine in een pan smelten, voeg de rijst- en agavesiroop toe en laat op laag vuur al roerend karamelliseren tot het mengsel een stroopachtige kleur heeft.
Stap 2: Steek met een taartvormpje 6 rondjes uit het bladerdeeg. Bekleed de taartvormpjes met bakpapier en schenk in ieder vormpje wat karamel. Leg hierop de plakken rode biet en dek af met de rondjes bladerdeeg. Bak de taartjes in de oven in 20 minuten goudbruin.
Stap 3: Voor de groene salsa: maal de groene olijven met de knoflook fijn in een keukenmachine en voeg de olijfolie toe tot er een stevige pesto ontstaat. Maal de augurken ook kort in de keukenmachine. Meng in een kom alle ingrediënten voor de salsa verde door elkaar.
Stap 4: Laat de tarte tatins buiten de oven in de vormpjes een beetje afkoelen. Haal ze vervolgens uit de vormpjes en lepel een deel van de salsa verde eroverheen. Serveer de rest van de salsa ernaast.