Makkelijk gerecht uit het Midden Oosten

Bio boodschappenlijstje

Lunch, 4 personen, bereidingstijd 15 min.

  • olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 1 bakje (250 gram) Falafel
  • ½ bosje peterselie, fijngehakt
  • ½ citroen, gepeld
  • zeezout, naar smaak
  • gemalen zwarte peper, naar smaak
  • 2 pitabroodjes
  • 200 gram Hummus

Bereiding

Stap 1: Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze goudbruin.

Stap 2: Snijd de falafelballen door de helft en leg ze in een kom. Voeg de gebakken ui, gehakte peterselie en citroenschil toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Stap 3: Snijd de pitabroodjes doormidden, besmeer de binnenkant van elke pitabroodje met Hummus en vul met het falafelmengsel. Druk lichtjes aan en zorg ervoor dat de pita helemaal vol is. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de pitabroodjes aan beide kanten met olijfolie en leg ze op de grill. Grill gelijkmatig, ongeveer 3-5 minuten aan elke kant. Gebruik een spatel om de Arayes een beetje plat te drukken. Zorg ervoor dat de Arayes ook op de open kant worden gegrild. De Arayes kunnen ook in een panini- of tosti-ijzer worden gegrild.

Tip: Serveer met yoghurt gemengd met Tahini (sesampasta) en fijngesneden salade


Artikelen

26290
Falafel balletjes
Florentin
1x240 gr
587195
Pitabroodjes volk 4st.
Florentin
1x280 gr
26350
Hummus Classic Vegan
Florentin
1x170 gr
17375
Citroenen cal 4
1x1 st
17270
Uien 70-90
Per kilo
1x1 kg