Heb je lekkere trek? Of wil je graag zelf je snacks maken voor bij je verse patat? Maak dan deze knapperige kipnuggets!

Bio boodschappenlijstje

Bijgerecht, 2 personen, bereidingstijd 30 min.

  • 100 gram Maïsvlokken van Meesters van De Halm
  • 1 groot ei
  • 250 gram biologische kippendijfilet
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel wasabi pasta
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • flinke snuf peper & zout
  • zonnebloemolie

Kookgerei

  • Keukenmachine of blender
  • Eventueel friteuse 

Bereiding

Stap 1: Snijd de kippendijfilet in stukken en verwijder eventuele peesjes. Laat het vet zitten: dit geeft de nuggets veel smaak!

Stap 2: Was je handen goed en maal vervolgens de maisvlokken fijn met een keukenmachine of blender. Doe dit in een kommetje.

Stap 3: Voeg aan de fijngemalen maïsvlokken knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, peper en zout toe. Mix dit goed door. Doe het ei in een aparte kom en klop deze goed door.

Stap 4: Pak een stukje kippendijfilet en haal deze door het maisvlokken mengsel heen. Haal hem vervolgens door de ei heen en daarna weer door het maïsvlokken mengsel zodat er een dichte laag ontstaat. Herhaal dit voor alle stukjes kip.

Stap 5: Verwarm in een koekenpan een flinke hoeveelheid zonnebloemolie of gebruik een friteuse om de nuggets 2 minuten aan elke zijde te bakken totdat ze mooi goudbruin zijn.

Stap 6: Maak nu de wasabimayonaise door de wasabipasta met de mayonaise te mixen en serveer deze bij de nuggets.

Recept van de Meesters van de Halm

Artikelen

40378
Kipdijbeen filet z. vel
KemperKip
1x1 kg
92450
Mayonaise
Machandel
1x490 gr
93438
Knoflookpoeder
Blauwe Huis
1x20 gr
934531
Paprikapoeder mild
Blauwe Huis
1x30 gr
535772
Wasabi pasta
Lima
12x30 gr