Een vegan chocolate-topper gemaakt met teffmeel: een vrij onbekende graan in Nederland, maar in Ethiopië en Eritrea één van de belangrijkste gewassen! Het smaakt een beetje nootachtig en is helemaal glutenvrij. Verras jezelf en anderen met deze lekkere versgebakken koekjes!

Bio boodschappenlijstje

Veganistisch, 6-8 stuks, bereidingstijd 10 min.

  • 40 g pure chocolade in stukjes (veganistische variant)
  • 50 g gemengd ongezouten noten
  • 80 g kokosolie
  • 100 g teffmeel
  • 6 eetlepels agavesiroop
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • Snufje zeezout

Kookgerei

  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding

Stap 1Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2Hak de noten en de chocolade grof. Smelt de kokosolie door hem kort te verwarmen in de magnetron of even in de warme oven te zetten.

Stap 3Meng het teffmeel met de kokosolie en de agavesiroop. Dit kun je gewoon met je vingers doen, maar je kunt ook een vork of lepel gebruiken. Roer ook de vanillepoeder en het zout erdoor.

Stap 4: Schep de stukjes noot en de chocolade door het beslag.

Stap 5Verdeel het beslag in 6-8 porties en rol er met je handen balletjes van, die je platdrukt op de bakplaat tot er een mooi koekje ontstaat van ongeveer een halve centimeter dik. Duw er eventueel nog wat extra stukjes chocolade in.

Stap 6Bak de koekjes 20-25 minuten in de oven.


Artikelen

94123
Chocolade puur 92%
Vivani
1x80 gr
92363
Notenmix
D.N.B.
1x200 gr
923145
Teffmeel
Joannusmolen
1x300 gr
926318
Agavesiroop knijpfles
de Traay
1x350 gr
934571
Vanillepoeder
Blauwe Huis
1x4 gr
92464
Kokosolie geurloos emmer
Yakso
1x1 ltr