Een schaal vol met vegetarisch lekkers!
Bio boodschappelijsje:
Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd + 30 min.
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 75 gram volkoren couscous
- 500 gram gare rode bietjes
- 1 limoen
- 2 eetlepels olijfolie
- ras el hanout
- 100 gram gare sojaboontjes
- 50 gram pecannoten, ongezouten
- 2 eetlepels hummus
Bereiding:
Stap 1: Breng 100 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
Stap 2: Strooi de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
Stap 3: Maak de bietjes schoon en schaaf ze in dunne plakjes.
Stap 4: Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
Stap 5: Maak de couscous op smaak met limoenrasp, limoensap, 1 eetlepel olijfolie en wat ras el hanout. Laat dan afkoelen.
Stap 6: Maak de bietjes op smaak met wat limoensap en de rest van de olijfolie.
Stap 7: Spoel de sojaboontjes in een vergiet af en laat ze uitlekken.
Stap 8: Verdeel de couscous over 2 kommen. Schik er de bietjes, de sojaboontjes en de pecannoten op. Schep er een lepel hummus op.
Eet smakelijk!
Recept van het Voedingscentrum