Een schaal vol met vegetarisch lekkers!

Bio boodschappelijsje:

Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd + 30 min.

  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 75 gram volkoren couscous
  • 500 gram gare rode bietjes
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ras el hanout
  • 100 gram gare sojaboontjes 
  • 50 gram pecannoten, ongezouten
  • 2 eetlepels hummus

Bereiding:

Stap 1: Breng 100 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.

Stap 2: Strooi de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.

Stap 3: Maak de bietjes schoon en schaaf ze in dunne plakjes.

Stap 4: Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.

Stap 5: Maak de couscous op smaak met limoenrasp, limoensap, 1 eetlepel olijfolie en wat ras el hanout. Laat dan afkoelen.

Stap 6: Maak de bietjes op smaak met wat limoensap en de rest van de olijfolie.

Stap 7: Spoel de sojaboontjes in een vergiet af en laat ze uitlekken.

Stap 8: Verdeel de couscous over 2 kommen. Schik er de bietjes, de sojaboontjes en de pecannoten op. Schep er een lepel hummus op.

Eet smakelijk!

Recept van het Voedingscentrum


    Artikelen

    53689
    Groentebouillon Z.Z.
    Natur Compagnie
    12x8 st
    92392
    Couscous volkoren
    D.N.B.
    1x500 gr
    17376
    Limoenen (~50 gram)
    Per stuk
    1x1 st
    934551
    Ras al hanout
    Blauwe Huis
    1x20 gr
    18001
    Rode biet gekookt verpakt
    1x500 gr
    923782
    Pecannoten
    D.N.B.
    1x500 gr