Een gezonde bami maak je gemakkelijk zelf!
Bio boodschappenlijstje:
Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd 15-30 min.
- ½ komkommer
- ½ bosje selderij
- azijn
- 1 ui
- 1 prei
- 1 kleine winterwortel
- 1 rode peper
- 100 gram taugé
- 1 eetlepel ongezouten pinda's
- ½ theelepel komijnzaad
- ½ theelepel kurkuma (geelwortel)
- ½ theelepel laos
- ½ theelepel korianderzaad
- 150 gram mie
- 150 gram varkenspoulet
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels ketjap manis
Bereiding:
Stap 1: Schaaf de komkommer in plakjes en maak er met wat selderij en azijn een salade van.
Stap 2: Maak de rest van de groente schoon.
Stap 3: Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de wortel in kleine blokjes.
Stap 4: Verwijder van het pepertje een deel van de pitjes. Snijd het pepertje in reepjes.
Stap 5: Hak de pinda´s grof.
Stap 6: Maak een kruidenmix door het komijnzaad, de kurkuma, de laos en het korianderzaad te mengen.
Stap 7: Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Stap 8: Spoel de gare mie in een vergiet af met koud water en laat de mie goed uitlekken.
Stap 9: Bak de varkenspoulet met de kruidenmix in de hete olie aan alle kanten bruin.
Stap 10: Voeg de ui, de wortel en de peper toe en roerbak dit in een paar minuten gaar.
Stap 11: Bak de prei mee gaar.
Stap 12: Voeg de uitgelekte mie toe en laat de mie al omscheppend mee heet worden.
Stap 13: Voeg de taugé toe en warm dit kort mee.
Stap 14: Maak de bami op smaak met wat selderij en ketjap en strooi de pinda´s erover.
Eet smakelijk!
Recept van het Voedingscentrum