Een gezonde bami maak je gemakkelijk zelf!

Bio boodschappenlijstje:

Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd 15-30 min.

  • ½ komkommer
  • ½ bosje selderij
  • azijn
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 rode peper
  • 100 gram taugé
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel kurkuma (geelwortel)
  • ½ theelepel laos
  • ½ theelepel korianderzaad
  • 150 gram mie
  • 150 gram varkenspoulet
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels ketjap manis

Bereiding:

Stap 1: Schaaf de komkommer in plakjes en maak er met wat selderij en azijn een salade van.

Stap 2: Maak de rest van de groente schoon. 

Stap 3: Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de wortel in kleine blokjes.

Stap 4: Verwijder van het pepertje een deel van de pitjes. Snijd het pepertje in reepjes.

Stap 5: Hak de pinda´s grof.

Stap 6: Maak een kruidenmix door het komijnzaad, de kurkuma, de laos en het korianderzaad te mengen.

Stap 7: Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Stap 8: Spoel de gare mie in een vergiet af met koud water en laat de mie goed uitlekken.

Stap 9: Bak de varkenspoulet met de kruidenmix in de hete olie aan alle kanten bruin.

Stap 10: Voeg de ui, de wortel en de peper toe en roerbak dit in een paar minuten gaar.

Stap 11: Bak de prei mee gaar.

Stap 12: Voeg de uitgelekte mie toe en laat de mie al omscheppend mee heet worden.

Stap 13: Voeg de taugé toe en warm dit kort mee.

Stap 14: Maak de bami op smaak met wat selderij en ketjap en strooi de pinda´s erover.

Eet smakelijk!

Recept van het Voedingscentrum

    Artikelen

    92425
    Eiermie (noodles)
    Yakso
    1x250 gr
    17170
    Komkommers 350+
    1x1 st
    92472
    Ketjap manis
    Yakso
    1x250 ml
    934217
    Kurkuma (geelwortel)
    Blauwe Huis
    1x40 gr
    172125
    Pepers rood 100 gram
    Per 100 gr
    1x100 gr
    12130
    Tauge kiemen
    vdPlas
    1x100 gr