Deze aspergesalade is een smaaksensatie die je niet wil missen! De combinatie van asperge, Oosterse saus en waterkers is lekker vernieuwend. Heerlijk als voor- of bijgerecht, en je zet hem in 20 minuten al op tafel!
Bio boodschappenlijstje
Bij- of voorgerecht, 4 personen, bereidingstijd 20 min., vega
- 2 eieren
- 400 g groene asperges, in stukjes van 3 cm
- 2 eetlepels olie
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels rijstazijn
- Een mespuntje honing of suiker
- Rasp van 1 limoen
- 75 g grof gesneden waterkers
- 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
Kookgerei
- Wokpan
- Rasp
Bereiding
Stap 1: Kook de eieren 8 minuten gaar. Laat ze vervolgens enkele minuten schrikken in koud water. Pel de gekookte eieren en snijd ze in kwarten. Kook nu de aspergestukjes in 3-4 minuten beetgaar. Spoel direct af met koud water en laat uitlekken.
Stap 2: Verhit een wok, verwarm de olie en roerbak knoflook en bosui. Voeg de aspergestukjes toe en roerbak even mee. Voeg vervolgens de sojasaus, rijstazijn en honing of suiker toe. Schep alles in een schaal en laat het iets afkoelen.
Stap 3: Roer de sesamolie, geraspte limoenschil en zout en peper naar smaak door de asperges.
Stap 4: Meng de waterkers vlak voor het serveren door de asperges. Doe de stukjes ei op de salade en strooi de geroosterde sesamzaadjes eroverheen.