Een heerlijke traktatie!
Bio boodschappenlijstje
Nagerecht, 6 personen, bereidingstijd 30 + min
- ½ eetlepel vloeibare margarine
- 6 (oude) bruine boterhammen
- 2 eetlepels rozijnen
- 750 gram zachtzure appels
- citroensap
- ½ theelepel kaneel
- 2 eetlepels havermout
- 2 eetlepels jam zonder suiker
Keukengerei
Springvorm met een doorsnee van 20 cm
Bereiding
Stap 1: Warm de oven voor op 180 °C.
Stap 2: Bestrijk de springvorm met wat margarine.
Stap 3: Snijd de korsten van het brood. Rol de boterhammen met een deegroller wat platter en bekleed de wanden en bodem van de vorm hiermee.
Stap 4: Bak dit 10 minuten in de hete oven lichtbruin. Draai daarna de oven terug op 160° C.
Stap 5: Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
Stap 6: Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes. Meng er wat citroensap en kaneel door.
Stap 7: Strooi de havermout over de broodbodem. Schik de parten appel in de vorm en strooi de rozijnen er tussen.
Stap 8: Bak de appeltaart in de hete oven in ca. 30 minuten gaar.
Stap 9: Roer de jam los met een beetje citroensap en druppel dit over de nog warme appels.
Stap 10: Laat de taart wat afkoelen en snijd hem in 6 punten.