Falafel kun je prima kant-en-klaar kopen, maar het zelf maken is zo veel lekkerder! Laat je verrassen door deze combinatie van Hollandse aardappels met een hint van ras-el-hanout.

Bio boodschappenlijstje

Bijgerecht, 6 personen, bereidingstijd 45 min. + 20 min. oventijd, vegan

  • 400 gr kruimige aardappels, schoongeboend
  • 2 tl ras-el-hanout
  • 3 el verse koriander, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 3 bosuitjes, fijngesneden
  • 100 gr kikkererwtenmeel
  • zout en gemalen gedroogde rode peper naar smaak

Kookgerei

  • pureestamper
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • keukenkwast

Bereiding

Stap 1: Stoom of kook de aardappels in 20 minuten gaar en laat ze iets afkoelen.

Stap 2: Haal de schil van de gekookte aardappels en stamp ze fijn met de pureestamper. Breng de puree op smaak met de ras-el-hanout, koriander, knoflook en bosui.

Stap 3: Voeg het kikkererwtenmeel toe en kneed alles goed door elkaar. Voeg naar smaak zout en gedroogde rode peper toe en leg het deeg vervolgens 1-2 uur in de koelkast.

Stap 4: Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak je handen nat en vorm falafelballetjes van het deeg. Leg deze vervolgens op de bakplaat, bestrijk ze met olie en bak de falafel in 15-20 minuten goudbruin.

Stap 5: Serveer de falafel met jouw favoriete dip erbij.


Artikelen

17004
Aardappel Vastkokend
Nieuwe Keuken
1x2 kg
934551
Ras al hanout
Blauwe Huis
1x20 gr
172125
Pepers rood 100 gram
Per 100 gr
1x100 gr
923142
Kikkererwtenmeel
D.N.B.
1x500 gr