Falafel kun je prima kant-en-klaar kopen, maar het zelf maken is zo veel lekkerder! Laat je verrassen door deze combinatie van Hollandse aardappels met een hint van ras-el-hanout.
Bio boodschappenlijstje
Bijgerecht, 6 personen, bereidingstijd 45 min. + 20 min. oventijd, vegan
- 400 gr kruimige aardappels, schoongeboend
- 2 tl ras-el-hanout
- 3 el verse koriander, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 3 bosuitjes, fijngesneden
- 100 gr kikkererwtenmeel
- zout en gemalen gedroogde rode peper naar smaak
Kookgerei
- pureestamper
- bakplaat bekleed met bakpapier
- keukenkwast
Bereiding
Stap 1: Stoom of kook de aardappels in 20 minuten gaar en laat ze iets afkoelen.
Stap 2: Haal de schil van de gekookte aardappels en stamp ze fijn met de pureestamper. Breng de puree op smaak met de ras-el-hanout, koriander, knoflook en bosui.
Stap 3: Voeg het kikkererwtenmeel toe en kneed alles goed door elkaar. Voeg naar smaak zout en gedroogde rode peper toe en leg het deeg vervolgens 1-2 uur in de koelkast.
Stap 4: Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak je handen nat en vorm falafelballetjes van het deeg. Leg deze vervolgens op de bakplaat, bestrijk ze met olie en bak de falafel in 15-20 minuten goudbruin.
Stap 5: Serveer de falafel met jouw favoriete dip erbij.