Een heerlijk voedzaam potje!

Bio boodschappenlijstje:

Hoofdgerecht, 2 personen, bereidingstijd 15-30 min.

  • 4 eieren
  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 1 courgette
  • 200 gram wortel
  • 1 ui
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels rode currypasta 
  • citroensap
  • 4 takjes koriander
  • Bereiding

    Stap 1: Kook de eieren hard.

    Stap 2: Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Kook de aardappelplakken in weinig water 5 minuten.

    Stap 3: Was de courgette en snijd hem in plakken.

    Stap 4: Schrap de wortels en snijd ze in plakken.

    Stap 5: Kook de plakken courgette en wortel in nog 5 minuten met de aardappelen mee gaar.

    Stap 6: Pel de ui en snijd hem klein.

    Stap 7: Schil het stukje gember en rasp het fijn.

    Stap 8: Fruit de ui en de gember in de hete olie. Bak de currypasta kort mee.

    Stap 9: Voeg 100 ml water toe en breng dit aan de kook.

    Stap 10: Laat de aardappelen en groente uitlekken en schep ze voorzichtig door het currymengsel.

    Stap 11: Pel de eieren en snijd ze in parten.

    Stap 12: Was de koriander en snijd het grof.

    Stap 13: Warm het geheel goed door. Maak het op smaak met wat citroensap en koriander en geef de parten ei erbij.

      Eet smakelijk!

      Recept van het Voedingscentrum

      Artikelen

      92440
      Currypasta rood Thais
      OnOff Spices
      1x50 gr
      17155
      Courgette
      Per stuk
      1x1 st
      17160
      Gember 100 gram
      1x100 gr
      924808
      Citroensap knijpfles
      Bio-idea
      1x200 ml